Un important blogger din Bulgaria, Bogomil Shopov, care militeaza pentru drepturile online ale utilizatorilor si este membru al Partidului Piratilor, a descoperit ca poate cumpara online informatii despre un mare numar de utilizatori ai Facebook in schimb unei sume extrem de mici, scrie agentia bulgara Novinite.

Site-ul de jurnalism de investigatie Bivol.bg vorbeste, de asemenea, despre acest scandal. Bloggerul a descoperit pagina web gigbucks, de unde a reusit sa cumpere in schimbul sumei de 5 dolari americani un tabel Excel cu un milion de date ale unor utilizatori de Facebook. Este vorba despre oameni din SUA, Canada, Marea Britanie si Europa.

Intre acestia s-au regasit si cativa prieteni de-ai lui de pe Facebook, prin urmare ar fi vorba de persoane care exista in realitate si nu de conturi fictive.

Tabelul Excel contine adrese de email, nume si profile pe Facebook.

Dupa publicarea acestei informatii, site-ul bloggerului bulgar a picat de nenumarate ori din cauza traficului extrem de mare pe care l-a generat stirea.

Bloggerul burgar este unul dintre fondatorii "filialei" locale a Partidului Piratilor. El le-a declarat jurnalistilor din tara sa ca deja mai multi angajati ai Facebook l-au contactat.

El crede ca, cel mai probabil, site-ul de pe care a cumparat informatiile a pornit din Turcia si ca datele au fost colectate cu ajutorul unei aplicatii pe care utilizatorii au dat click fara sa stie ca informatiile lor vor fi, ulterior, vandute.

Pe YODA.ro poti gasi cele mai noi si tari programe de downloadat. Pe YODA ai liber la download Google Earth 6.2