Un copil de 14 ani a ajuns in baza de date a politiei dupa ce i-a trimis unei colege de clasa o poza nuda cu el! Baiatul a carui identitate nu a fost dezvaluita i-a trimis imaginea pe Snapchat din propriul dormitor unei fete de aceeasi varsta cu care flirta iar aceasta a aratat-o altor persoane.

I-a fost dezvaluit ulterior ca a fost inregistrat in baza de date a politiei pentru contraventia de a face si a distribui o imagine indecenta cu un copil dupa ce fotografia a ajuns sa fie vazuta de un gardian al scolii, scriu cei de la The Guardian.

Desi copilul nu a fost arestat sau pus sub acuzare, dosarul sau va ramane activ timp de 10 ani, ceea ce inseamna ca incidentul ar urma sa ii dauneze in cazul in care un angajator va verifica Disclosure and Barring Service (DBS).

Mama copilului a spus ca a primit un telefon de la gardianul scolii care a informat-o ce s-a intamplat: "Nu imi prea aduc aminte ce s-a spus pentru ca primul lucru care mi-a fost spus a fost: Baiatul a facut si a distribuit o poza indecenta cu el insusi" le-a spus femeia celor de la BBC Radio 4.

Era foarte rusinat. L-am intrebat ce s-a intamplat, era in camera sa la tatal lui acasa cu o seara inainte, discuta cu o fata si i-a trimis o poza cu el prin ceva numit Snapchat. Nici macar nu stiam ce e aia. Cred ca in cel mai bun caz a fost vorba de naivitate si in cel mai rau a fost vorba de un adolescent. Denumirea cunoscuta este sexting si, aparent, se intampla mereu. Asa are loc flirtul adolescentilor in ziua de azi".

Baiatul spune ca este rusinat si intimidat de incident si acum mananca pranzul in librarie pentru a evita tachinarile colegilor. "Auzi de la cativa ca o fac in fiecare saptamana, pare ceva firesc de facut. Nu ar fi trebuit sa o fac. E enervant sa fiu sincer ca ceva ce am facut la 14 ani poate sa aiba efecte rele in viitor" a declarat acesta, citat de Guardian.

Conform Actului de Ofense Sexuale, distribuirea imaginilor indecente cu persoane sub 18 ani este ilegala. Daca baiatul ar fi fost adult, actul sau ar fi fost incadrat la categoria 'pornografie din razbunare' si ar fi fost protejat ca victima in acest caz.