Show-ul recunoscut pentru intrigi si morti violente - chiar si personajele principale nu sunt in siguranta - a starnit multe controverse dupa finalul sezonului 5 in care unul dintre cele mai iubite personaje, aparent, a murit. Fanii au dezvoltat sute de teorii legate de serial iar raspunsurile vor incepe sa vina de pe 24 aprilie.

Inca o dovada a popularitii serialului este data de o clasa de la Universitatea Tehnica din Munchen (TUM) - acestia au creat un program cu un algoritm care evalueaza sansele personajelor de a muri! Au creat un site special si au publicat clasamentul personajelor cu cele mai mari sanse sa moara in urmatorul sezon al serialului.

Algoritmul a prezis pana acum 74% din decesele care au avut loc in seria TV si in carti. Conform algoritmului lor, un numar mare de personaje pe care fanii le credeau in siguranta sunt in pericol!

Tommen Baratheon este personajul cel mai probabil sa moara urmatorul cu 97% sanse! Acesta este urmat de Stannis Baratheon (96%) si, surprinzator, Daenerys Targaryen (95%). In capatul celalalt al listei se afla Sansa Stark cu 3% sanse sa moara in curand in serial. In schimb, Tyrion Lannister, cel desemnat de maticieni ca fiind personajul principal din serialul Game of Thrones, are 70% sanse sa moara in curand.