SMS-ul a murit, traiasca WhatsApp! Cam asa ar spune fondatorul aplicatiei, Jan Koum! Acesta a anuntat ca WhatsApp tocmai a depasit numarul de 800 de milioane de utilizatori activi in toata lumea. Numai in ianuarie, aplicatia a atras 100 de milioane de useri.

Platforma de mesagerie nu merge inca in profit. Desi Facebook a platit nu mai putin de 19 miliarde de dolari pentru WhatsApp, Zuckerberg nu-si face probleme. Modelul extrem de atragator pentru clienti (primul an gratuit, iar apoi un abonament de 1 euro/an) are potentialul de a crea o baza enorma de utlizatori care vor plati in cele din urma, putand genera venituri anuale de minim 1 miliard de dolari, asta daca nu luam in considerare eventualitatea introducerii reclamelor, ceea ce ar spori enorm profitul.

De fapt, Zuckerberg a declarat in repetate ganduri ca nu va lua WhatsApp in calculele financiare ale Facebook pana cand platforma nu va depasi un miliard de utilizatori. Limita va fi atinsa aproape 100% pana la sfarsitul anului, sunt convisi atat sefii Facebook, cat si analistii.