Gruparea de hackeri GhostShell este cea din spatele unora dintre cele mai mari atacuri cibernetice din ultimii ani, atacand inclusiv FBI, NASA si Pentagon-ul! Datele sustrase contineau informatii despre conturile a 2.5 milioane de persoane din Rusia din "guvern, educatie, politica si fortele legii".

GhostShell a fost extrem de activa in 2012 cand s-a infiltrat in serverele agentiilor din Statele Unite si Rusia. In 2015 au revenit in forta intr-o forma si mai intunecata, parca hotarati sa distruga orice le sta in cale doar pentru a demonstra ca pot. Au atacat site-ul Smithsonian pentru un concurs, Socialblade si chiar si Exploratorium din San Francisco.

Ei bine, cel din spatele gruparii si-a dezvaluit identitatea printr-un mail trimis celor de la The Next Web. El a folosit o adresa de mail generica, de pe Yahoo, folosind username-ul White Fox. In 2012, GhostShell a fost responsabil pentru un atac numit #ProjectWhiteFox in urma caruia datele a 1.6 milioane de persoane din agentiile guvernamentale din SUA si ale unor companii legate de armata au fost postate pe internet.

Cel care spune ca este omul din spatele gruparii este un roman de 24 de ani, G Razvan Eugen. Desigur, doar pentru ca acesta spunea acest lucru, nu insemna ca este adevarat. Cei de la The Next Web au verificat toate informatiile, inclusiv conturile acestuia dupa ce Eugen le-a oferit tot ce aveau nevoie.

"Vreau sa suport consecintele actionilor mele, sa stau drept in fata lor si sper ca va fi bine. Ceea ce vreau este sa fiu in continuare parte din industrie. Securitatea cibernetica este ceva ce imi place la nebunie chiar si cu toata drama si cu problemele legale.

In schimb, sper ca si alti hackeri si hacktivisti sa fie inspirati de acest exemplu. Doar pentru ca ai explorat anumite parti ale internetului si ai protestat pentru lucruri importante pentru tine nu inseamna ca trebuie sa-ti fie teama si sa fii paranoic in legatura cu persoanele din jurul tau" le-a mai spus acesta.

El risca ani de inchisoare dupa aceasta confesiune.