Cum funcționează? Utilizatorii vor primi un mesaj pe telefon care pare să vină din partea unui prieten sau din partea unui contact salvat deja în agendă. Mesajul este legitim, însă nu este trimis de persoana respectivă, ci de un hacker în numele acesteia, iar informația este deja compromis. Dacă hackerul vede că utilizatorul răspunde la acel mesaj, va încerca să obțină acces la contul acestuia exploatând o vulnerabilitate în sistemul de securitate al WhatsApp.

Este o înșelătorie destul de simplă, deoarece oricând îți schimbi smartphone-ul, WhatsApp îți va cere un cod PIN să-ți verifice identitatea, cod pe care-l trimite pe numărul de telefon, înainte de a te lăsa să ai acces la chat-urile cu backup în cloud.

Hackerii încearcă să acceseze contul de WhatsApp, apoi aplicația trimite un cod de verificare la numărul de telefon al utilizatorului. Ulterior, utilizatorul primește un mesaj de la un cunoscut care-l roagă să-i trimită codul primit pe WhatsApp pe motiv că el l-ar fi trimis din greșeală.

Dacă acel utilizator trimite codul mai departe, contul acestuia este compromis, iar conversațiile aparțin hackerilor. Pentru a evita această înșelătorie tot ce trebuie să faceți este să păstrați pentru voi codul PIN. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: