iPhone 6s si iPhone 6s Plus, asa cum cel mai probabil vor fi numite viitoarele smartphone-uri ale companiei Apple, e de asteptat sa aiba dotari spectaculoase, daca ne uitam la zvonurile aparute pana acum in presa.

Ele vor avea camere foto mai bune, de 12 MP si este posibil chiar sa primeasca optiunea de a filma 4K. Stabilizare optica a imaginii are in prezent doar noul iPhone de dimensiuni mai mare, insa acest feature s-ar putea extinde si la celalalt model, fara Plus in nume, la lansarea din septembrie-octombrie. Apple este fortata sa mareasca numarul de megapixeli pentru ca acesta este un capitol la care concurentii Samsung si HTC se descurca mai bine.

iPhone 6s si iPhon6s Plus ar putea avea si asa-numita Force Touch, pe care o stim de la Apple Watch. Pe scurt, dispozitivul va face diferenta intre o atingere subtila si una mai puternica a ecranului. Este un touch dus la nivelul urmator. Din moment ce feature-ul exista pe ceasul inteligent, e de asteptat ca el sa migreze si la telefon.

Apple va folosi si un nou cip, A9, cel mai probabil pe o arhitectura pe 14nm. Asta inseamna putere de procesare mai mare si un consum mai mic al bateriei. Ar trebui, de asemenea, sa avem si 2GB de RAM la noile telefoane.

Compania trebuie sa vina si cu o carcasa mai solida, pentru ca iPhone 6 Plus a fost criticat pentru faptul ca se indoaie usor.