Desi este cel mai folosit browser de catre utilizatori, Google Chrome si-a pierdut in ultimul timp avantajul fata de celelalte browsere in ceea ce priveste viteza. Recunoscuti candva pentru viteza de incarcare a paginii, ultimele update-uri au dezamagit la acest capitol.

Acest lucru urmeaza sa se schimbe. Google a inceput sa ofere ultima versiune pentru dezvoltatori, Chrome 53, iar aceasta vine cu schimbari majore in ceea ce priveste performanta.

Mai multi utilizatori au folosit Motion Mark, un benchmark pentru WebKit, pentru a compara Chrome 53 cu Chrome 51, actuala versiune disponibila pentru toti utilizatorii. Rezultatul? O crestere per total de 47% a vitezei pe OS X si device-urile cu Android. Insa cresterea pentru HTLM suite este de 600%!

O parte din optimizari si schimbari vor veni odata cu Chrome 52 ce va fi disponibil pentru toata lumea incepand cu luna iunie. Insa marea majoritate a oamenilor vor trebui sa astepte pana in septembrie cand Google planuieste sa lanseze versiunea stabila de Chrome 53. Pentru cei care vor sa beneficieze acum de schimbari, pot descarca versiunea beta a aplicatiei Google Chrome, Chrome Canary, aflata momentan la versiunea 53.0.2766.0.

Vestea vine dupa ce Chrome a anuntat ca va opri suportul Flash pe aproape toate site-urile. Cele care vor pastra Flash Player sunt doar cateva precum YouTube, Facebook, Yahoo, Twitch si Amazon.