Cu o aplicatie pe care o folosesc peste 200 de milioane de posesori de telefoane mobile inteligente, Viber incearca intrarea pe desktop-uri. Compania inregistrata in Cipru este departe de Skype (are cu doua treimi mai putini utilizatori decat serviciul Microsoft), dar tinteste destul de sus.

Ca si Skype sau Whatsapp (serviciu de mesagerie text pentru telefoanele mobile), Viber ofera utilizatorilor de telefoane posibilitatea de comunicare atat prin voce cat si prin text. Versiunea pentru desktop include, fireste, si posibilitatea de a initia conversatii video.Lansarea Viber Desktop face parte din pregatirea pentru aparitia Viber 3.0, o noua versiune a serviciului cipriot, cu majore imbunatatiri atat pentru utilizatorii de telefoane cu Android si iOS, cat si pentru cei care folosesc terminalele BlackBerry.

Skype, liderul in comunicarea gratuita prin internet, a fost preluat de Microsoft in 2011. Gigantul american a platit 8,5 miliarde de dolari la preluare pentru a integra serviciul in Outlook.