Sunt mari șanse ca acest stil de comunicare online să continue și în anii următori, dar tehnologia va evolua foarte mult.

Astfel, colegii nu vor mai discuta prin intermediul unui ecran, ci fiecare va avea un avatar holografic, care va apărea tridimensional chiar în fața celorlalți.

Acesta este un proiect inedit conceput recent de compania americană Spatial. Avatarele concepute pot comunica foarte natural, prin gesturi și mișcări firești, asemeni persoanelor reale.

Spatial folosește realitatea virtuală și realitatea augmentată pentru a oferi această experiență unică, dar pentru a beneficia de ea utilizatorii trebuie să folosească ochelari speciali VR.

Aplicația, deși se află încă la început, a fost lansată gratuit pentru Oculus Rift, după ce a fost testată cu succes mai mult timp. Spatial poate fi folosită și pe dispozitivul Hololens 2.

În acest fel, colegii pot să creeze un birou virtual, în care să se întâlnească între ei și să discute, prin intermediul avatarurilor.

Aplicația permite în prezent comunicarea în timp real între 30 de persoane care folosesc Oculus Rift, la care se pot adăuga alte 20 de persoane prin webcam.

Noua aplicație redă automat în formă holografică avatarul unei persoane, care este realizat după o singură fotografie încărcată.

În prezent, specialiștii lucrează la o versiune a aplicației Spatial care să poată fi folosită și pe dispozitivele Android și iOS.

Compania speră ca, pe măsură ce conexiunea rapidă 5G va deveni disponibilă pe scară largă, această nouă tehnologie va fi mai accesibilă și va putea fi utilizată cu ochelari mai simpli și mai confortabili.

În prezent, ședințele pe platforme de chat cum sunt Zoom, Microsoft Teams sau Skype pot fi un adevărat coșmar pentru utilizatori.

Apar deseori erori de conexiune, iar discuțiile se suprapun din cauza rețelelor de internet care sunt deja depășite de aceste solicitări și au o latență destul de mare.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: