Potrivit unui raport realizat de Ericsson, denumit Mobility Report, piața rețelelor 5G va creste spectaculos în următorii ani.

În clipa de față, cei mai mari dezvoltatori și furnizori de soluții 5G pe partea de rețelistică sunt Huawei, Ericsson și Nokia, iar cerința pentru viteze tot mai spectaculoase este din ce în ce mai mare.

Astăzi sunt înregistrate un miliard de conexiuni mobile IoT în rețelele 5G, iar potrivit raportului Ericsson, până în 2024, 45% din populația globală va avea acces la vitezele 5G, pentru ca traficul mobil să fie acoperit de aceste rețele în proporție de 35% până la acea dată.

La nivelul consumatorului de rând, producătorii de smartphone-uri deja lucrează sau au lansat primele dispozitive 5G din portofoliul lor, însă această nouă tehnologie nu se va rezuma numai la viteza cu care poți descărca un film de pe internet.

Probabil cel mai important aspect al rețelelor 5G este posibilitatea de a conecta totul și de a integra IoT-ul și tehnologia de tip Smart City.

De la orașe inteligente, la dispozitive interconectate, până la eHealth și automatizări la nivelul liniilor de producție, toate acestea vor deveni mult mai avansate și eficiente, odată cu extinderea rețelelor 5G.