Tu ce fata ai face in momentul in acre un prieten ti-ar arata cum isi face selfie-uri cu drona? Si ce ti-ar placea mai mult? Sa primesti like-uri si emoticoane la o poza postata de tine sau chiar sa vezi cum reactioneaza prietenii tai? La asta s-a gandit si Ash Gilpin, creatorul aplicatiei Reactr, care-ti permite sa le vezi fetele prietenilor tai, in momentul in care primesc poze, filmulete sau mesaje de la tine. Cu acordul lor, bineinteles.

Reactr nu e prima aplicatie care exploateaza noul val de reactii si comentarii personalizate. Poate fi descarcata pe Android sau iOS si seamana cu Samba sau chiar cu Snapchat, insa duce totul la un nivel mai mare de personalizare. “Am avut ideea asta dupa ce am vazut ca toate comentariile primite erau doar Hahaha, OMG, :) sau LOL. Mi-am dat seama ca lipsea fix reactia umana, cea pe care o vezi atunci cand esti fata in fata cu persoana respectiva”, spune Ash.

Ideea e simpla. Daca stam cu ochii atintiti la telefon, pierdem cel mai important lucru: expresia de pe fetele prietenilor nostri, dupa o gluma buna. Cum toate smartphone-urile au si camere frontale, ideea e sa primesti pe loc o reactie la ceea ce faci. Asa a aparut platforma care le permite oamenilor sa interactioneze mai natural.

In retelele de socializare lipseste fix reactia umana, expresia de pe fata prietenilor tai"

Metodele traditionale “ii fortau pe oameni sa reactioneze in anumite tipare. Noi vrem sa schimbam asta”, crede creatorul Reactr, care promite sa revolutioneze retelele de socializare. Aplicatia nu-ti capteaza reactiile fara sa vrei insa. Trebuie sa iti dai permisiunea, sa activezi optiunea respectiva, apoi vei fi intrebat daca vrei sa nu sa iti trimiti reactia prietenilor. In plus, poti alege ce fel de reactie sa primesti sau sa trimiti: o fotografie sau un filmulet