World Education Fair, singurul targ de consultanta educationala din Romania dedicat taberelor de limbi straine si invatamantului liceal si gimnazial de top din strainatate, are loc in acest weekend, 14-15 martie, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 11.00 si 16.00.

„Liceele si scolile din strainatate ofera la absolvire diplome recunoscute international, dezvolta in timpul anilor de studii personalitatea intelectuala a tinerilor, inclusiv prin ore dedicate sportului si artelor, si evita suprasolicitarea acestora prin sistemul ‹‹everything is on-campus›› care economiseste energia si timpul elevilor. Pornesc asadar cu atuuri de necontestat fata de majoritatea celor din generatia lor, datorita sistemului diferit de acumulare a cunostintelor”, a declarat Svetlan Danev, Director General IntegralEdu Group, compania organizatoare a World Education Fair.

Care sunt tarile preferate de tinerii liceeni

„Cea mai ceruta destinatie pentru tabere si licee ramane Marea Britanie, urmata de Germania, Elvetia, Austria si, mai nou, Canada. Recunoscuta pentru calitatea sistemului educational, Marea Britanie este o tara in care se ajunge usor, fiind aproape de Romania. Principalul motiv pentru care elevii romani aleg un liceu in aceasta tara este faptul ca intentioneaza sa isi continue studiile universitare in Marea Britanie si le este mult mai usor sa faca tranzitia de la un sistem de invatamant la altul la varsta de 13 sau 16 ani”, a declarat Teodora Raducanu, ‎Secondary Education Manager, IntegralEdu.

Cele mai cautate sisteme de invatamant 

Cei care aleg sa studieze in sistemul A-Level Program - sistemul britanic de invatamant - sunt cei care au o imagine foarte clara despre ceea ce doresc sa studieze la universitate. Programul permite abordarea unei arii variate de domenii, de la stiinte si matematica la arte, limbi straine, stiinte socio-umane. Acesta se desfasoara pe durata ultimilor 2 ani de liceu si ofera specializari inca de la varsta de 16 ani.

Un alt sistem de invatare, in afara de cel britanic, este cel de International Baccalaureate Diploma Program, aplicat cu succes in ultimii 40 de ani de scoli si licee din Europa si extins apoi in intreaga lume. Este o imbinare intre sistemul de invatare britanic cu cerintele bacalaureatului continental, de inspiratie franceza.

International Baccalaureate recompenseaza capacitatea de analiza si interpretare creativa a cunostintelor acumulate si certifica potentialul de succes in viitor al absolventilor. International Baccalaureate asigura astfel accesul la cele mai renumite universitati din lume datorita recunoasterii calitatii examinarii, dar si pentru ca inscrie absolventul pe traiectoria performantei bazate pe talentul nativ in anumite domenii.

„Liceele si scolile din strainatate au avantajul ca scot absolventi excelent pregatiti pentru cele mai renumite universitati din lume.

Acestia vorbesc deja fluent cel putin o limba de circulatie internationala si, datorita faptului ca invata intr-un mediu multicultural, se adapteaza mult mai usor oricarei noi culturi. Datorita consilierii oferite de specialistii IntegralEdu si sistemului de burse si discounturi, aceste scoli sunt acum mult mai accesibile elevilor din Romania”, a adaugat Svetlan Danev.

Care sunt taxele?

Taxele pentru un an de studiu intr-un liceu din Europa variaza intre13.000 si 35.000 de lire sterline pentru scolile britanice si intre 19.000 si 35.000 de euro pentru restul tarilor din Europa. Taxele cele mai ridicate raman cele din Elvetia - intre 70.000 CHF si 75.000 CHF.

Burse si reduceri

Participantii la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 20% la taberele internationale si de burse de pana la 50% din taxa de scolarizare la unele colegii prezente la targ. World Education Fair are loc in perioada 14-15 martie la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 11.00 si 16.00. Cei care nu reusesc sa ajunga la evenimentul din Bucuresti pot veni la World Education Fair in Constanta pe 16 martie la Hotel Ibis, sau pe 17 martie la Galati, Hotel Mercur.

Programul targului si detaliile despre participanti sunt disponibile pe site-ul evenimentului, participarea la World Education Fair fiind gratuita. Inscrierile se pot face si online, la adresa www.worldeducation.ro.