Celebra publicatie Wall Street Journal analizeaza cel mai nou produs al companiei romanesti de securitate, Bitdefender Box, despre care spune ca este o idee care ne duce in "viitorul securitatii IT". Lansarea a avut loc vineri in SUA, aceasta fiind cea mai importanta piata pentru firma de software romaneasca. 35% din veniturile companiei provin de pe continentul american, comparativ cu doar 2% de pe piata locala.

Bitdefender Box este, in esenta, o cutie prin care trece Internetul si care are grija ca toate gadgeturile din casa sa fie in siguranta. Produsul nu este, asadar, doar un soft, ci o combinatie intre hardware si software. Solutia romanilor costa 200 de dolari, la care se adauga un abonament de 100 de dolari pe an.

Wall Street Journal lauda ideea din spatele Bitdefender Box. Intr-o lume in care pana si masina de spalat si frigiderul se vor conecta la Internet, produsul romanilor este binevenit. Acesta va avea grija ca dispozitivele care folosesc Internet wireless, ca de exemplu televizoarele inteligente, tabletele, telefoanele din casa, dar si gadgeturi precum masina de spalat inteligenta, frigiderul, camerele video de supraveghere sau cuptorul cu microunde, sa fie in siguranta.

Americanii spun ca Bitdefender face "un antivirus excelent", dar ca mai trebuie lucrat la tehnologia din spatele noului gadget, in special pentru ca ideea este noua. Ar mai exista doua firme care au venit cu proiecte asemanatoare, Itus Networks si Nodal, dar inca nu au lansat un produs. De asemenea, Norton si Linksys lucreaza impreuna la o solutie asemanatoare destinata caselor inteligente.

Autorul articolului a testat Cutia timp de o saptamana. Spune ca s-a chinuit un pic sa o instaleze, dar ca dispozitivul a reusit sa depisteze majoritatea virusilor. A avut, totusi, probleme atunci cand a trebui sa scaneze traficul criptat. O alta nemultumire a fost ca in unele momente, spune ziaristul, a avut senzatia ca Internetul merge mai greu dupa instalarea noului dispozitiv.