WhatsApp a luat o decizie foarte dură și, în curând va sista utilizarea WhatsApp pentru milioane de utilizatori. 

New York Post notează că, începând cu 1 februarie, cei care folosesc un device cu iOS 8 sau cu un sistem de operare mai vechi nu vor mai putea accesa aplicația. În acest moment, nu poate fi activat un cont nou pe un device care operează pe o versiune anterioară iOS 9. „Pentru cea mai bună experiență, recomandăm utilizarea celei mai noi versiuni de software disponibile pentru telefonul dumnavoastră”, se arată pe pagina de suport tehnic WhatsApp.

Începând cu 1 februarie 2020, utilizatorii trebuie să aibă Android 4.0 Ice Cream Sandwich pentru a folosi WhatsApp. Referitor la cei care optează pentru Windows Phone, aceștia nu vor mai putea să acceseze aplicația începând de anul viitor.

Versiunea iOS a aplicației ce a fost lansată în august 2009 a fost urmată de o variantă Android care a apărut pe Android Market în octombrie 2010. În acest an, WhatsApp a anunțat că are 1,5 miliarde de utilizatori lunari activi, așa că indiferent de această situație, baza de useri rămâne una destul de stabilă. Facebook a cumpărat aplicația în 2014, pentru 21 de miliarde de dolari.

Cei aflați în pericol să rămână fără WhatsApp, pot rezolva situația actualizându-și sistemul de operare. Dacă iPhone-ul nu poate fi updatat la iOS 9 sau la o versiune superioară, poate ar fi timpul să cumpărați un alt telefon mobil. 

Share articol: