Sa fii seful Facebook nu e usor. Mark Zuckerberg e un om ocupat, dar asta nu-l impiedica sa se gandeasca la noi modalitati prin care oamenii pot comunica. Seful Facebook a dezvaluit intr-una din sesiunile online de intrebari la care participa in mod regulat ca pariaza pe tehnologia care va permite oamenilor sa isi transmita gandurile telepatic.

Zuckerberg nu se teme deloc ca o asemenea afirmatie ar parea ridicola. Dimpotriva, ar putea fi una din directiile in care Facebook se poate indrepta spre viitor. “Intr-o buna zi cred ca vom putea sa ne trimitem unul altuia ganduri complexe, in mod direct, folosind tehnologia telepatiei. Ar fi de ajuns doar sa te gandesti la asta, iar prietenii tai vor primi mesajul, daca asta vrei”, spune Zuckerberg.

Intr-o buna zi vom putea trimite telepatic ganduri, cu ajutorul tehnologiei"

Nu e singurul interes al acestuia. Cei de la Facebook sunt interesati si de inteligenta artificiala. Unul din exemplele date de seful Facebook e deja folosit de toata lumea si se refera la  modul in care reteaua detecteaza pozele in care apar prietenii tai si te anunta, folosind algoritmi avansati de recunoastere.

“Ca sa reusim asta, scopul nostru e sa construim sisteme de inteligenta artificiala, capabile sa detecteze totul mai bine decat o fac oamenii prin simturile lor principale. De exemplu, construim sisteme care pot recunoaste totul intr-o fotografie sau video: oameni, scene sau obiecte. Aceste sisteme trebuie sa inteleaga insa contextul imaginilor sau filmuletelor respective insa. Un alt exemplu e ca, daca am avea computere care sa inteleaga sensul postarilor din News Feed, am putea sa aratam utilizatorilor lucruri care ii intereseaza cu adevarat, iar asta ar fi extraordinar”, mai spune Zuckerberg.

Cei de la Facebook mai lucreaza din greu si la tehnologia realitatii virtuale. Pentru asta au cheltuit nu mai putin de 2 miliarde de dolari ca sa cumpere Oculus. “Cred ca realitatea virtuala e urmatorul pas important si urmatoarea platforma majora de comunicare dupa smartphone-uri”, a mai adaugat Zuckerberg.