Milioane de oameni se bazeaza pe Wikipedia incepand de la temele pentru scoala si ajungand pana la prezentarile corporatiste, folosind cifre si informatii publicate in enciclopedia online. Si totusi, 60 la suta din articolele acesteia contin greseli, potrivit unui nou studiu citat de DailyMail. Numarul erorilor arata ca enciclopedia online nu trebuie sa luata drept unica sursa de informare.

Paginile Wikipedia sunt editate de public, ceea ce duce atat la erori umane, cat si la erori facute intentionat, de cei care doresc sa saboteze diverse pagini ale unor companii, de exemplu. Si nici administratorii site-ului nu reactioneaza prea repede la cei care se plang ca au descoperit de greseli.

Cercetarea a fost condusa de Public Relations Journal, care a chestionat 1284 de membri despre articolele clientilor lor pe Wikipedia.

Dupa ce o greseala este sesizata, urmeaza noi dificultati. Una din patru persoane chestionate se plange ca n-a primit niciun fel de raspuns de la Wikipedia. Altii sustin ca a fost nevoie de cateva saptamani. Cei care se ocupa de enciclopedie spun, totusi, ca rezolva problemele in doua pana la cinci zile.

Sursa: DailyMail