Xiaomi Technology Co Ltd [XTC.UL] a anuntat miercuri ca a investit 300 de milioane de dolari in providerul de video online iQiyi. Aceasta investitie in iQiyi vine dupa ce Xiaomi a anuntat saptamana trecuta ca a cumparat actiuni la cel mai mare site de video streaming din China, Youku Tudou Inc.

Xiaomi a promis la inceputul acestei luni ca va investi 1 miliard de dolari pentru a-si mari continutul TV pe internet, adaugandu-se astfel la frenezia in crestere a pietei de video online din China.

Conform declaratiei facute miercuri, iQiyi si Xiaomi vor colabora pentru a dezvolta tehnologia internetului. Baidu, detinatorul al celui mai mare search engine din China, isi va mari de asemenea numarul de actiuni la iQiyi, website-ul colaborand cu studiourile de la Hollywood. Conform Forbes, site-ul cumpara drepturi de distribuire pentru mai multe de 1000 de filme americane.

"Xiaomi a venit la noi. Baidu a fost actionar majoritar pentru mult timp si nu aveam o necesitate foarte mare, dar am avut conversatii in ultimele 4 luni si am decis ca este o miscare buna pentru ambele parti" a declarat Gong Yu, CEO-ul iQiyi.