Tumblr, cu sediul central in New York, va continua sa gazduiasca cele peste 108 milioane de bloguri, iar directorul general fondator al companiei, David Karp, in varsta de 26 de ani, va raspunde in continuare de site, se arata intr-un comunicat al Yahoo!.

Mayer mizeaza ca Tumblr va contribui la cresterea atractivitatii Yahoo! pe piata publicitatii online, pe care concureaza cu Google si Facebook.

Pretul care va fi platit, de aproximativ o cincime din numerarul de 5,4 miliarde de dolari de care dispune Yahoo!, scoate in evidenta importanta data de Mayer planului de relansare a companiei, considera Zachary Reiss-Davis, analist la Forrester Research.

"Este o miscare agresiva. Ei spun, unde este viitorul grup de oameni care vor petrece multe ore pe saptamana pe proprietatile Yahoo!? Este un pariu mare ca acestia vor fi utilizatorii Tumblr", a spus Reiss-Davis intr-un interviu.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a lui 2013, se arata in comunicatul Yahoo!.

Fondata de Karp in 2007, Tumblr a ajuns la peste 13 miliarde de utilizatori la nivel mondial, in ultima luna. Site-ul ofera un serviciu gratuit pentru publicarea de bloguri pe web si pe aparatele mobile, precum si functii de partajare de fotografii si continut pe retelele sociale.

Tranzactia il transforma pe Karp in multimilionar, dupa ce a fondat compania cu banii si experienta dobandita in functia de consultant software pentru site-ul UrbanBaby.