Nu e greu sa scapati de haosul de pe telefonul mobil. Mai multe companii, printre care Yahoo si Facebook, au lansat aplicatii care ne ajuta sa ne facem ordine in smartphone, asa-numitele launchere. Motivul: companiile incearca sa familiarizeze cat mai multi oameni cu serviciile lor – chiar daca majoritatea sunt gratuite, la un moment dat poate ca utilizatorul va incepe sa foloseasca si unul din serviciile platite.

Yahoo Aviate este noua interfata de Android facuta de Yahoo – de fapt, de o mica companie pe care gigantul IT a cumparat-o recent. Integreaza mai multe aplicatii Yahoo, precum News Digest, Weather, Foursquare, Flickr, si foloseste doar swipe. Cu ajutorul Aviate iti poti ordona aplicatiile dupa categorii: jocuri, sanatate, stiri etc. In plus, aplicatia primeste informatii despre locurile in care te afli: de pilda, daca ajungi pe aeroportul Otopeni iti spune sa ai grija la taximetristi.

Intre timp si Mark Zuckerberg a lansat o asemenea aplicatie, Facebook Home. Practic esti tot timpul pe Facebook: postezi mai usor si vezi chiar si cand nu vrei ce a mai mancat fostul tau coleg de liceu. Conditia e totusi sa ai un telefon puternic.

Exista multe aplicatii de acest tip. Buzz Launcher, de pilda, are mii de teme si pachete de iconite, toate facute de utilizatori. Iar Nova Launcher e deja un clasic, una din primele aplicatii de acest gen lansate pe Android. E rapid si e instalat de multi pentru ca poti sa-l personalizezi, plus ca are multe alte functii si widgeturi care sa-ti faca navigarea mai usoara.