SAP Romania a lansat programul Young Thinkers, care are drept scop familiarizarea elevilor cu tehnologii moderne precum Internet of Things sau Industry 4.0. Prezent si la nivel international, acesta isi propune si sa incurajeze gandirea antreprenoriala, sa ii pregateasca pe elevi pentru piata muncii si sa imbunatatirea specializarea pe termen lung a viitorilor angajati din sectorul tehnologiei.

Scolile din Romania pot intra gratuit in programul Young Thinkers destinat copiilor intre 10 si 14 ani. Printre materiile disponibile in cadrul acestui program se numara: Design Thinking pentru incepatori,  HTML pentru incepatori si principiile programarii, SAP Lumira ca solutie de analiza predictiva, utilizarea unor aplicatii software pentru anumite procese de business. 

Un studiu facut de Comisia Europeana arata ca peste 5 ani deficitul de specialisti in domeniul IT va fi pe 825.000 de persoane pe continentul nostru. Nevoia de competente digitale este deja prezenta in aproape toate joburile, iar in viitorul apropiat se estimeaza ca 90% din locurile de munca din domenii precum inginerie, contabilitate, medicina, infirmierie, arta sau arhitectura vor necesita un anumit nivel de competente digitale.

Prin programul Young Thinkers, scolile din Romania au de acum oportunitatea sa introduca in planul de invatamant atat materiile specifice, cat si programul de antreprenoriat pentru elevi sustinute de SAP. Profesorii vor putea avea acces la o multitudine de resurse, iar elevii vor putea participa la concursuri internationale, proiecte, evenimente speciale, tabere de vara, workshop-uri etc.

De asemenea, scolile locale pot intra in comunitatea globala a universitatilor care au introdus deja materiile si programul de antreprenoriat sustinute de SAP (University Alliances – UA) si pot fi indrumate si sustinute de SAP si de membrii UA, respectiv peste 2.300 de institutii educationale la nivel global si peste 8.000 de profesori.

”Speram ca scolile din Romania vor intra in numar cat mai mare in comunitatea University Alliance prin programul Young Thinkers, deoarece astfel vor contribui la cresterea gradului de competitivitate si creativitate al elevilor si, in plus, vor facilita o integrare cat mai usoara a acestora pe piata muncii”, spune Valentin Tomsa, General Manager SAP Romania.