De la lansarea sa in 2011, Twitch a reusit sa isi construiasca o nisa pe piata clipurilor video despre jocuri, unde YouTube a fost intotdeauna lider. Canalele site-ului Twitch se concentreaza exclusiv pe domeniul jocurilor video. Continutul zilnic variaza de la turnee profesioniste la jocuri transmise live de pe console PS4 sau Xbox One, scrie The Daily Dot, citat de stirileprotv.ro

Twitch a ajuns la un trafic lunar de 45 de milioane de vizitatori unici, in mai putin de doi ani, asa ca era doar o problema de timp pana urma sa ajunga in atentia companiei Google.

Informatiile despre tranzactie nu au fost facute publice, insa publicatia Variety a dat ca sigura achizitia. In mai putin de o ora, unul dintre reporterii Wall Street Journal a scris pe Twitter ca intelegerea nu a fost parafata.

Daca tranzactia va fi finalizata pentru un miliard de dolari, va fi aproape de pretul de 1,6 miliarde de dolari pe care l-a platit Google pentru Youtube in 2006 si va fi cea mai mare achizitie din istoria YouTube.