Hiturile sud-coreene, parodiile si preluarile, in topul preferintelor utilizatorilor pe YouTube

Site-ul YouTube anunta o medie impresionanta, de peste 4 miliarde de ore de vizionari pe luna, in acest an. Printre cele mai accesate clipuri video muzicale in 2012 au fost: celebra piesa sud-coreeana "Gangnam Style", preluari si adaptari ale unor piese mai vechi si chiar parodii dupa diverse hituri. Alte clipuri video in trend au avut ca subiect dezastre naturale sau alegerile din Statele Unite.

Top 10 clipuri video in trend pe YouTube la nivel global in 2012:

1. "Gangnam Style", celebrul hit al artistului sud-coreean PSY, a inregistrat aproape 1 miliard de vizualizari in doar 6 luni, fiind cel mai vizionat clip video pe YouTube din toate tipurile (peste 970 de milioane de vizualizari)

2. "Somebody That I Used to Know", o adaptare a canadienilor de la "Walk off the Earth" dupa celebrul hit Gotye (peste 140 de milioane de vizualizari)

3. "KONY 2012", un documentar de jumatate de ora al unei organizatii non-profit (peste 94 de milioane de vizualizari)

4. "Call Me Maybe", un hit Carly Rae Jepsen Feat. Justin Bieber, Selena, Ashley Tisdale (peste 54 de milioane de vizualizari)

5. "Barack Obama vs Mitt Romney" (Epic Rap Battles Of History Season 2), o parodie hip-hop a infruntarii dintre cei doi candidati la presedintia Statelor Unite (peste 46 de milioane de vizualizari)

Sursa: Youtube

Share articol: