Duelul pentru suprematia live streaming a inceput! Recent, Facebook a semnat contracte cu celebritati pentru ca acestea sa foloseasca platforma pentru live-uri iar YouTube da acum replica!

YouTube va oferi in curand functia pentru live streaming direct in aplicatia de pe smartphone-uri si tablete. Iar YouTube se bazeaza pe istorica bogata a site-ului cu live streaming-ul. YouTube transmite evenimente in direct pe site inca din 2011 si a fost primul site care a oferit experienta la 360 de grade la un concert.

Numai ca acest lucru a fost limitat la site-ul oficial si la canalele oficiale, controlate si distribuite de catre YouTube. Insa acum live streaming-ul este la dispozitia tuturor utilizatorilor prin intermediul Facebook-ului iar YouTube se pregateste sa ofere acest lucru pe aplicatia oficiala in curand.

Ce va diferentia YouTube de competitie va fi modul in care integrarea va fi facuta pe o platforma de video streaming deja extrem de populara: YouTube. Nu va fi nevoie de o noua platforma, un nou serviciu sau un nou contact. Si nici de o noua aplicatie. YouTube Live va aparea in aplicatia oficiala si va putea fi folosita extrem de simplu: apesi pe butonul de inregistrare, alegi o poza thumbnail si esti live!

YouTube nu a dezvaluit cand va oferi aceasta functie pentru toata lumea.