In curand, vom putea vedea videclipuri pe Youtube filmate din mai multe unghiuri. Experimentul Youtube a inceput astazi cu un singur concert live, filmat din 4 unghiuri diferite. Iti poti alege modul de vizualizare doar selectand una din ferestrele din stanga.

Deocamdata exista un singur video cu aceasta optiune, un concert al cantaretei madilyn bailey, filmat la evenimentul Youtube Space, in Los Angeles. Chiar daca unghiul din care se aceasta se vede difera, continutul audio ramane identic pe toata durata videoclipului.

Noua optiune e deocamdata disponibila doar de pe desktop. Totul e posibil datorita folosirii HTML 5, care care Youtube l-a ales drept cod implicit, in dauna Flash Player. Experienta nu e insa foarte fericita, deoarece exista o intrerupere in momentul  in care alegi un alt unghi de vizualizare. Poate mult mai inspirat ar fi un mod care sa selecteze automat unghiul potrivit, sau sa ruleze modurile dupa un anumit interval, exact asemenea unui regizor de emisie. Inceputul e insa promitator. 

Nu este primul experiment de acest gen, facut de Youtube. In urma cu aproape o luna platforma de video sharing a anuntat ca va lansa videclipuri de 360 de grade, capabile sa ofere o experienta imersiva, pe principiul fotografiilor panoramice. Acestea ar putea fi destinate, cel mai probabil, pentru dispozitivele de realitate virtuala, precum Google Cardboard.