Noua generatie de console va fi disponibila in Europa si Statele Unite doar la anul. Compania producatoare rateaza astfel sansa de a avea vanzari grase in perioada Craciunului.

Fanii consolelor mai au de asteptat. PlayStation Vita va aparea in magazinele din SUA si de pe continentul nostru abia anul viitor. Deocamdata de gadget se vor bucura doar japonezii, a declarat pentru Fox News, Kazuo Hirai, vicepresedinte executiv Sony.

El a mai spus ca Sony nu are in vedere o reducere a pretului PlayStation Vita, dupa ce rivalii de la Nintendo au surprins prin ieftinirea consolei 3DS de la 249.99 la 169.99 dolari in mai putin de jumatate de an de la lansare.Noul model de consola Sony va costa 249 USD pentru varianta doar cu conectare Wi-Fi si 299 dolari pentru cea cu Wi-Fi si 3G.

Consola va fi echipata cu un procesor ARM cu 4 nuclee Cortex A9, un display touch-screen de 5 ingi, 2 camere video, difuzoare stereo, GPS, Bluetooth, Wi-Fi si 3G (optional).

Gamerii se vor bucura anul viitor de jocuri precum: Golden Abyss, Wipeout, HotShots Golf, Sound Shapes, Little Deviants, Gravity, Hustle Kings, LittleBigPlanet, ModNation Racers, Reality Fighters, Ruin, Super Stardust Delta sau Virtua Tennis 4.

Prin amanarea lansarii in SUA si Europa, Sony pierde banii pe care i-ar fi castigat de sarbatori, lucru care nu e de neglijat data ne gandim ce pierderi a avut compania in perioada aprilie-iunie de aproape 200 de milioane USD, pierderi cauzate de dezastrului seismic si nuclear din Japonia.

Share articol: