Sony PlayStation 4 va costa 399 de dolari/euro. Pretul consolei a fost anuntat la targul E3, destinat jocurilor, care are loc in aceasta perioada. PlayStation 4 va fi cu 100 de dolari mai ieftin decat Xbox One, al carui pret a fost anuntat tot acum.

Noua PlayStation 4 va fi disponibila in sezonul sarbatorilor de iarna, insa cei de la Sony nu au anuntat o data exacta sau macar o luna a lansarii.

Compania japoneza le permite utilizatorilor revanzarea nelimitata a jocurilor folosite, iar produsul nu are nevoie de o conexiune permanenta la Internet, decizii care par sa contrasteze cu doua dintre cele mai criticate caracteristici ale Xbox One.

Sony va distribui filme si continut televiziune produs in exclusivitate pentru platforma online PlayStation Network, a declarat directorul general al diviziei americane a companiei, Michael Lynton.

Deja Amazon auinceput sa ia precomenzi pentru viitoarea consola de la Sony, scrie theverge.

PlayStation 4 a fost anuntata New York, pe 21 februarie. Sony a insirat atunci dotarile tehnice ale noii PlayStation 4. Daca le comparam cu cele ale PlayStation 3, se vede clar ca cei de la Sony au imbunatatit punctele slabe ale produsului, dar si-au si consolidat punctele forte.

Specificatiile noii console sunt generoase: procesor AMD Jaguar octo-core x86-64 cu 1.84 Teraflop AMD Radeon cu 18 unitati de procesare, 8GB de RAM GDDR5, harddisk intern, porturi USB 3.0, HDMI si Ethernet.

PlayStation 4 vine impreuna cu controllerul DualShock 4, care are touchpad capacitiv, un light bar cu 3 LED-uri, giroscop pe 3 axe, accelerometru pe 3 axe, vibratie, difuzor mono, port micro USB, port pentru casti, baterie de 1000mAh.

De asemenea, PlayStation 4 Eye camera, are doua camere 1280x800 cu f/2.0 cu focus fix, distanta minima de focalizare de 30 cm si unghi de vedere de 85 de grade.

Dupa acest eveniment, analistii spun ca Sony a castigat un prim duel cu Microsoft, datorita pretului mult mai mic al PS4 comparativ cu Xbox One.