De aceea, echipa de la Infocasa, blog specializat în tot ceea ce ține de universul amenajărilor de interior, design arhitectural și amenajari curte, ca să te scutim de orice fel de stres, ți-a pregătit în rândurile următoare o serie de recomandări pe care, dacă le urmezi cu strictețe, vei reuși să te bucuri de un șemineu perfect funcționabil, în cele mai bune condiții de siguranță și confort.

1. Evită utilizarea materialelor ieftine - ghidați de sintagma “ieftin și bun” suntem tentați să alegem variante la prețuri dubios de mici, asteptându-ne în același timp să obținem un șemineu perfect funcționabil. În schimb, orice specialist în blog constructii ne-ar avertiza că acest scenariu nu este nimic altceva decât o utopie. Mergând în această direcție, vei avea toate șansele să te confrunți frecvent cu probleme de funcționalitate a șemineului tău sau mai rău, să te trezești că trebuie să strici tot și să re-investești alți bani pentru refacerea completă a șemineului defect. Raportul calitate-preț trebuie să fie întotdeauna unul realist, așadar, mergi doar pe cartea calității încă de la început, scutindu-te astfel de orice fel de cheltuială ulterioară.

2. Apelează numai la personal calificat - din aceeași dorința de a economisi bani, apelăm la rude, vecini sau prieteni pentru a ne da o mână de ajutor în fel și fel de situații. Trebuie totuși să ținem cont de faptul că, un specialist în șeminee nu este calificat degeaba în acest domeniu, oferind pe lângă serviciile sale și garanția unei lucrări care va rezista în timp, fără să-ți pună vreo clipă în pericol, siguranța familiei și a căminului tău. Astfel, dacă îți dorești un produs care să funcționeze în parametri optimi pentru vreme îndelungată, acționează inteligent și contactează un profesionist special instruit în construcția, montajul și amenajarea șemineului tău, așa cum l-ai visat dintotdeauna.

3. Caută consultanță de calitate - alege un specialist care să îți ofere informații corecte și complete. Un mare avantaj în alegerea unor adevărați profesioniști este că aceștia îți vor oferi toate informațiile pe care trebuie sa le cunoști legat de construirea șemineului tău, precum suprafața care trebuie încălzită; scopul principal al construirii; aspectul, functionalitatea sau costurile - care sunt doar câteva aspecte pe care aceștia trebuie să ți le prezinte, astfel încât proiectul tău să fie dus cu bine, până la capăt.

Evident, nu este cazul să te panichezi aflând aceste lucruri. Dacă ești hotărât să alegi cea mai bună soluție, dar și sigură în același timp, îți recomandăm niște profesioniști desăvârșiți și cu experiență vastă în domeniul soluțiilor de încălzire alternativă, așa cum sunt cei de la PEFOC. Compania sibiană îți stă la dispoziție cu o echipă completă de specialiști și cu o gamă largă de șeminee, sobe, focare șemineu, coșuri de fum profesionale și multe alte produse și accesorii, toate de cea mai bună calitate, la prețuri rezonabile. Pe lângă o gamă de produse variată, aceștia îți oferă și consultanță gratuită sau sfaturi personalizate în funcție de nevoile tale, a familiei sau al spațiului pe care urmează să-l încălzești. Unde mai punem că transportul este gratuit în orice colț al țării, iar munca lor este însoțită de pasiune, profesionalism și garanția calității.