Nokia Lumia 920 este telefonul cu care se lauda, mai nou, compania finlandeza. Smartphone-ul prezentat miercuri la New York vine, intr-adevar, cu un ecran de 4,5 inch, procesor dual-core, Windows Phone 8 si o multime de imbunatatiri atat pe partea de hardware, cat si pe partea de software.

Jurnalistii care au participat la lansare au reusit sa vada de aproape telefonul si sa traga unele concluzii. Cei de la The Verge lauda designul si numesc noul smartphone "incredibil de frumos". Carcasa din policarbonat pe culoarea gri le-au placut cel mai mult. Ecranul, de 4,5 inch, pare sa fie o imbunatatire fantastica fata de Lumia 900,  multumita celor doua tehnologii noi: ClearBlack si PureMotion HD+.

Rezolutia de 1280x768, negrul curat, contrastul si culorile vii sunt alte atuuri ale aparatului. Jurnalistii de la The Verge au laudat, de asemenea, camera foto si nu s-au lasat pana n-au pus aparatul fata in fata cu HTC One X:

Si cei de la cnet au pus mana pe telefon. Intai de toate ii impresioneaza ecranul, despre care finlandezii spun ca ar fi cel mai rapid existent la ora actuala.

Jurnalistii amintesc ca Nokia sustine, de asemenea, ca la acest Lumia 920 exista si cea mai buna camera foto de pe piata. Camera are 8,7MP, foloseste tehnologia PureView, si vine cu un sistem "floating lens", care stabilizeaza imaginea. Pe domeniul camerelor telefoanelor, Nokia are concurenta mare din partea Apple si Samsung.

La capitolul Windows Phone 8, jurnalistii remarca unele imbunatatiri. Intai de toate este vorba despre sistemul prin care hartile pot fi vazue si offline.

O alta revelatie este incarcarea wireless a telefonului. Bateria este de 2000 mAh, iar Nokia sustine ca ar fi suficienta pentru a-i ajunge unei persoane obisnuite timp de o zi.

Lumia 920 are un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4, la 1,5 GHz.

Si cei de la Nokia au pus pe site-ul lor un video hands-on in care vorbesc despre Lumia 920:

Cu toate ca smartphone-urile lansate de Nokia, Lumia 920 si Lumia 820, au fost apreciate de presa de specialitate, actiunile companiei au scazut, pe bursa, cu 13%, si continuau sa fie in scadere si in dimineata zilei de dupa eveniment.

Nokia a dat-o in bara dintr-un alt punct de vedere. A lasat sa se inteleaga ca in reclama la noul Nokia 920 ar fi cadre filmate chiar cu telefonul, ceea ce s-a dovedit a fi fals pentru ca, la un moment dat, poate fi vazut cameramanul. Nokia si-a cerut scuze.