Punctul forte al aparatului foto Canon Powershot SX260 HS este zoom-ul de 20x (25-500mm echivalent film 35mm), pe care cei de la Canon l-au integrat intr-un corp compact, care incape cu usurinta in buzunar.

Aparatul beneficiaza de tehnologia Canon HS System care, folosind procesorul DIGIC 5, te ajuta sa faci poze luminoase si clare chiar in conditii de lumina slaba, fara a folosi blitul sau trepiedul.


Specificatii

Senzorul CMOS are doar 12 megapixeli, dar nu lasa de dorit. Ecranul este mare - 3 inch si 461.000 de puncte - si are unghi de vizualizare destul de bun.

Stabilizarea optica de imagine isi face simtita prezenta la zoom mare, chiar si in timpul filmarii. Canon PowerShot SX260 HS filmeaza video 1080 full HD la 24 fps. Calitatea imaginii nu surprinde cu nimic, dar este fluenta.

Foarte interesanta este optiunea Face ID, care premite inregistrarea fetelor unor persoane. In acest fel, aparatul va recunoaste persoanele inregistrate si va focaliza pe acestea indiferent cate fete apar in cadru.

Functia GPS nu face mai mult decat sa inregistreze locul unde a fost facuta fiecare poza. Pentru a-l vedea, trebuie sa utilizati software-ul care vine in pachetul camerei.

Inca un plus este optiunea “iContrast”. Aceasta reduce luminozitatea in zonele supraexpuse si o mareste in zonele intunecate.

Aparatul fotografiaza in modul “Macro” de la 5 cm pana la 50 cm, iar in modul normal de la 5 cm la infinit.


Design

Designul aparatului este foarte placut si este disponibil in trei culori: negru, rosu si verde. Dimensiunile raportate la greutate si constructia solida te fac sa simti ca este un produs de calitate.

Spre deosebire de majoritatea compactelor, modelul SX260 HS imprumuta din designul camerelor mirorless, avand un blitz pop-up.

Pe laterala dreapta se afla un port mini HDMI si unul USB 2.0.

Dimensiunile aparatului sunt reduse: 106,3 x 61 x 32,7 mm, iar greutatea este de doar 231 grame cu bateria inclusa.


Interfata si control

Canon PowerShot SX260 HS are buton dedicat de video care te ajuta sa incepi filmarea imediat, fara sa treci prin alte setari stufoase sau sa selectezi special un mod video.

Are multe moduri de captura a imaginii printre care si “Creative Filters”, care aplica filtre pe fotografii, cum ar fi Fish Eye, efect de miniatura, Soft Focus si altele.

Prin modul “Smart Shutter”, camera face automat poza cand o persoana aflata in cadru zambeste sau face cu ochiul.

Modul “Movie” vine cu optiunea de a filma “super slow motion movie” in doua variante: 640x480 pixeli la 120 fps si 320x240 pixeli la 240 fps. Alt mod video disponibil este “iframe movie”. Acesta este un format computer friendly care permite ca fisierul video sa aiba o dimensiune redusa fara sa piarda din calitate si, prin urmare, poate fi descarcat sau trimis pe e-mail mai usor. In toate modurile de filmare, zoomul este disponibil. 


Performanta si calitate

In urma testelor pe timp de zi am observat ca focalizeaza cam greu in zonele cu umbra, mai ales la zoom mare.

La pozele facute in interior, white balance-ul auto tinde sa accentueze o singura culoare, dar pentru un point-and-shoot este in limita acceptabilului.

In conditii de lumina scazuta ISO-ul disponibil de la 100 pana la 3200 ajuta foarte mult, iar granulatia nu deranjeaza pana la ISO 800.

Modul video este usor de folosit, iar rezultatul este peste asteptari pentru o camera compacta.

Video test la 1080p, 24 fps:

Video test la 720p, 30 fps:

Camera tinde sa supraexpuna imaginile. In timpul zilei, supraexpune obiectele luminate puternic de soare, iar pentru a evita asta recomand folosirea optiunii “iContrast”.

Bateria tine cam 230 de poze cu GPS-ul dezactivat, ceea ce este sub media aparatelor din aceeasi clasa.

Am testat aparatul intr-o zi frumoasa cu soare. Galeria foto atasata articolului contine mai multe imagini realizate cu aceasta camera.


Concluzie

Plusuri:
- Zoom mare
- GPS
- Calitate foarte buna a imaginii foto si video
- Usor de folosit.

Minusuri:
- Bateria tine putin
- Calitate slaba a imaginii la ISO mare.