Supreme X80 Dual Core este tableta romaneasca de la E-BODA cu ecran de 8 inch si procesor performant cu doua nuclee. Am testat tableta timp de cateva zile si am ramas surprins in mod placut. Supreme X80 iese in evidenta prin raportul calitate/pret, fiind un gadget foarte util pentru aplicatii, jocuri si navigare pe Internet. Pretul tabletei este de 699,90 lei.

Design

Tableta are un design interesant, poate fi tinuta cu usurinta in mana, senzatia fiind a unui produs de calitate datorita finisajelor bine realizate. Supreme X80 are o grosime de 9 mm, ce se ingusteaza catre margini (aproximativ 5 mm). Tableta pare la primul contact putin cam grea, insa doar pana te obisnuiesti cu ea. Greutatea este de 430 de grame. Dimensiunile tabletei sunt de 198 x 153 mm.

Supreme X80 nu are butoane frontale. Pe margine gasim butonul on/off si conectorul jack audio de 3,5 mm. In patea de jos, pe cealalta margine, sunt pozitionate porturile microUSB, HDMI, slotul microUSB, un buton de home si unul special pentru reset. Display-ul multitouch capacitiv cu 5 puncte, are diagonala de 8 inch si o rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Ecranul reda fotografiile foarte clar iar culorile sunt foarte vii.

 

 

Software

Aplicatiile pot fi instalate cu usurinta de pe Google Play si ruleaza fara probleme, datorita procesorului dual-core si memoriei RAM de 1 GB. Browserul suporta Flash si HTML5. Supreme X80 are instalat sistemul de operare Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Specialistii de la E-BODA nu s-au grabit sa-i puna Jelly Bean, preferandu-se deocamdata o versiune mai stabila.

 

Conectivitate

Tableta se conecteaza fara probleme la retelele wireless (Wi-Fi 802.11 b/g/n), iar navigarea se face foarte usor. Prin modem extern, Supreme X80 poate fi conectata la Internet si prin serviciile mobile de date 3G. Tableta este compatibila cu o serie de modele de modem-uri, printre care: ZTE MF 190, Huawei E160E si Huawei E1750.

Foto

Camera are o rezolutie destul de mica de 2 MP si este pozitionata sus in partea stanga. Testele au dat rezultate satisfacatoare, avand in vedere rezolutia modesta. Fotografiile, format JPEG, au o rezolutie de 1600 x 1200 pixeli. Camera surprinde imagini destul de bune in conditii de lumina naturala suficient de puternica. Tableta are si o camera secundara de tip VGA, amplasata central, deasupra ecranului.

 

Video

Tableta poate face inregistrari video la o rezolutie 640 x 480 pixeli cu extensia 3GP. Am realizat si un scurt test video de 30 de secunde (3,26 MB):

Hardware

Din punct de vedere hardware, tableta Supreme X80 Dual Core este destul de performanta, acest aspect observandu-se usor la rularea aplicatiilor si a sistemului de operare. Tableta este echipata cu un procesor performant dual-core Amlogic cu frecventa de 1,5 GHz si un procesor grafic dual-core Mali. Memoria RAM DDR3 este de 1 GB.

Accesorii

Tableta vine cu incarcator (conector USB), doua cabluri: microUSB-USB si microUSB-USB ("mama") si o pereche de casti. Tableta este compatibila cu o serie de alte accesorii, modem-uri 3G, tastatura si mouse prin USB etc.

Concluzii

Tableta romaneasca surprinde, atat ca design, cat si prin performante. Designul este interesant, finisajele sunt bine realizate, insa tableta este putin cam grea, cel putin la primul contact. Supreme X80 ruleaza foarte bine aplicatiile, iar conectarea si navigarea pe Internet se face foarte usor, tableta avand suport Flash si HTML5. Sistemul de operare, Andoid 4 Ice Cream Sandwich, este foarte stabil. Fotografiile si inregistrarile video sunt modeste, insa nu am avut asteptari mari din punctul asta de vedere. Desi nu am testat efectiv timpul de incarcare al bateriei, aceste este cam mare, problema intalnita si in cazul altor utilizatori.

Plusuri

  • design
  • procesor performant
  • raport pret/calitate

Minusuri

  • timp incarcare baterie
  • greutate

 


Alte informatii pe site-ul E-BODA