Tabletele sunt perfecte pentru navigarea pe net, verificarea mailului sau urmarirea de filme atunci cand suntem pe drum. Companiile producatoare incep sa ia in calcul durabilitatea si rezistenta acestor aparate, pe langa aspect si performante. Cu ThinkPad Tablet, Lenovo ataca o nisa business, pe care iPad nu reuseste sa o stapaneasca.

ThinkPad Tablet nu e nici cea mai subtirica, nici cea mai frumoasa din curtea scolii, insa daca baietii din departamentul de IT ar fi pusi sa proiecteze o tableta pentru ei, exact asa ceva ar face, scrie cnet.

 

Design

Gadget-ul cantareste 715 grame, are dimensiunile 10,2 x 7,2 x 0,5 inch si vine cu doua camere: una de 2 MP in coltul din dreapta sus si o alta de 5 MP, pe spate. In partea din fata sunt 4 butoane de navigare, asezate in jos, unul pentru blocarea rotirii ecranului, un altul pentru browser-ul web, unul de back si, in fine, unul de home. Ca sa faca experienta utilizarii tabletei mai placuta, a fost inclus si un stylus, acel "creion" care te ajuta sa utilizezi ecranul daca nu vrei sa faci gesturi de miscare a degetelor.

 

Cea mai tare smecherie

ThinkPad Tablet reuseste sa converteasca scrisul de mana in scris de tipar. De fiecare data cand apare tastatura pe ecran, exista optiunea de a folosi Flex T9 de la Nuance. In felul acesta poti scrie cu stylus-ul sau cu degetul. Softul transforma cu succes scrisul tau de mana in litere de tipar in timp real si e capabil sa recunoasca 27 de limbi. 

Pentru cei care calatoresc mult sau vor sa foloseasca tableta pe post de laptop, exista o coperta care include si tastatura. Tableta se va conecta la ea prin USB. Evident, tastatura contine si butonasul rosu, caracteristic aparatelor Lenovo, dar si taste pentru volum, search, home si asa mai departe.

 

Specificatii

Tableta vine cu o lista frumoasa de specificatii. Vorbim de un procesor Nvidia Tegra 2 dual-core la 1 GHz, 1 GB RAM, porturi Mini-HDMI si Micro-USB, Bluetooth 2.0 si un ecran cu Gorilla Glass cu o rezolutie de 1.280x800 pixeli. Autonomia este de pana la 8,7 ore cu Wi-Fi.

Lista completa a specificatiilor poate fi citita pe site-ul Lenovo.