Nu cred ca Need For Speed: The Run are nevoie de vreo prezentare. Dupa ce cei de la EA au gafat cu Carbon, Shift2 si Hot Pursuit 2, acum cred ca au vrut sa arate cu adevarat ce pot. Jocul incepe cu scene smulse parca din filmul “Gone in Sixty Seconds” si pentru prima data apar in NFS armele folosite de mafioti pentru a te “matrasi”.

Grafica m-a lasat fara cuvinte. Luminile reflectate pe vopseaua masinii, felul in care se vede “damage”-ul pe care il suporta masina si atentia la fiecare detaliu m-au lasat cu gura cascata. Geamurile masinilor si farurile care se sparg intr-un mod atat de realist iti dau impresia ca joci intr-un film. Aceasta senzatie este intarita de minutiozitatea cu care sunt desenate detaliile faciale ale actorilor. Am spus detaliile faciale, ca sa nu evidentiez “sudoarea” de pe fruntile designerilor care le-au creat pe cele doua personaje feminine Mila si Nikki.

Actiunea este o cursa intre San Francisco si New York pentru 25 mil. US Dollars. In timpul cursei, cu cat faci mai multe “scamatorii” (drifting, aggressive take over, taking shortcuts) acumulezi puncte care iti maresc “driver level”-ul. Pe fiecare portiune de cursa trebuie sa depasesti un numar de participanti la cursa pentru a putea trece mai departe. Daca nu esti satisfacut cu timpul pe care l-ai facut la o anumita portiune de cursa, poti sa incerci un retry la finalul acesteia. Cursele sunt intercalate, adica in unele trebuie sa iti depasesti adversarii, iar in altele trebuie sa ajungi intr-un anumit timp la un anumit checkpoint. Exista si curse in care intr-un timp dat trebuie sa depasesti un adversar si sa ramai in fatza lui un anumit numar de minute. Pe langa toate astea, jocul este prevazut si cu “prietenoasele” echipaje de politie, care iti dau cateva batai de cap.

In cadrul acestei curse sunt momente cand personajul este “on foot” si este urmarit de catre politisti/mafioti si trebuie sa apesi anumite taste in anumite momente pentru ca sa reusesti sa evadezi.

Bug-uri majore, nu am sesizat. O singura problema este faptul ca la finalul unor curse mi-a iesit pur si simplu din joc fara sa semnaleze vreo eroare sau vreun warning.

MINIMUM PC REQUIREMENTS:

OS: Windows Vista SP2 32-bit

DirectX: DirectX 10

Processor: 3.0 GHz Intel Core 2 Duo or AMD Equivalent

Memory: 3 GB

Hard Drive: 18 GB

Graphics card (AMD): 512 MB RAM ATI Radeon 4870 or higher performance

Graphics card (NVIDIA): 512 MB RAM NVIDIA GeForce 8800 GT or higher performance

Sound card: DirectX Compatible Keyboard or Gamepad or Steering Wheel

DVD Rom Drive

Online: 512 KBPS or faster Internet connection

 

RECOMMENDED:

OS: Windows 7 SP1 64-bit

DirectX: DirectX 11

Processor: 3.0 GHz Intel Core 2 Quad or AMD Equivalent

Memory: 4 GB

Hard Drive: 18 GB

Graphics card (AMD): 1024 MB RAM ATI Radeon 6950

Graphics card (NVIDIA): 1024 MB RAM NVIDIA GeForce GTX560

Sound Card: DirectX Compatible Keyboard or Gamepad or Steering Wheel

DVD Rom Drive

Online: 512 KBPS or faster Internet connection

 

Jocul a fost testat pe:

OS: Windows 7 SP1 64-bit

DirectX: DirectX 11

Processor: 3.4 GHz Intel i7 - 2600

Memory: 8 GB

Graphics card (NVIDIA): 2048 MB RAM

NVIDIA GeForce GTX560 Ti

Xbox Controller

 

Citeste si:

Grafica senzationala in noul Grand Theft Auto V

Impuscaturi mai ceva ca-n filme in noul Counter Strike

REVIEW Battlefield 3