Noul Need for Speed Most Wanted este al 19-lea titlu din seria Need for Speed. Jocul este creat de Criterion Games si publicat de Electronic Arts.

 

Grafica

Grafica este senzationala. Fiecare balta din strada are o anumita reflexie, iar cand treci prin ea sar stropi pe ecran. Modul in care se distrug masinile este realizat pana in cel mai mic detaliu: eleroanele se rup si se deformeaza in toate felurile posibile, farurile se sparg, sar scantei la impact si tabla caroseriei se deformeaza intr-un mod extrem de realist.

 

Sunet

Pe langa muzica din joc, pur si simplu dementiala, efectele sonore sunt pe masura graficii. Am ramas impresionat de sunetul pe care il face fiecare motor la trecerea printr-un tunel.

 

Gameplay

Cei care isi doresc un pic de simulation in acest joc, trebuie sa renunte la idee, NFSMW este un arcade 100%. Cursele sunt un pic diferite fata de ceea ce ai vazut in seria NFS. In Most Wanted, cursele au un start, cateva checkpointuri si un final, iar jucatorul poate sa isi aleaga ruta pe care o doreste intre checkpointuri.

La unele din curse, inainte de a putea controla masina, toate autovehiculele zboara desupra strazilor pe care ar trebui sa circule, iar la un moment dat sunt asezate pe strada. Atunci preiei controlul masinii. Cand spun toate masinile, ma refer si la cele care fac parte din trafic. La inceput am crezut ca este un bug, dar apoi am realizat ca masina nu cade pur si simplu, ci este asezata lin pe suprafata strazii.

Spre deosebire de celelalte NFS unde, daca in timpul unei curse luai un spike trip si erai ca si busted, in noul MW am reusit sa castig o cursa mergand pe janta rotii stanga fata.

In versiunea anterioara de MW, puteai sa alegi o masina, la inceput, la care faceai diverse tunninguri si puteai sa schimbi respectiva masina cu o alta pe care o aveai in garaj.

In noul MW gasesti anumite masini care sunt denumite jackpots, iar fiecare masina are cursele ei predefinite, iar la fiecare loc pe podium iti ofera o anumita piesa pentru tunning.

Pentru a reusi sa iei masina unuia dintre rivalii din lista celor mai cautati, trebuie sa il invingi pe acesta in cursa si apoi sa il urmaresti pana ii distrugi masina.

Paleta de masini pe care le poti pilota este foarte deschisa, mergand de la un comun Range Rover pana la un Ariel Atom 500:

 

Buguri

Nu am reusit sa gasesc nici un bug deranjant.

Pentru a scoate cat mai mult din ceea ce jocul are de oferit, va recomand sa jucati varianta pentru PC cu un controller de XBOX/PS3. Tastatura mi s-a parut un pic cam prea rigida, iar cu volanul masina era foarte greu de controlat.

In concluzie, noul NFS Most Wanted este o capodopera in tot ceea ce inseamna grafica, sunet, gameplay care isi merita fiecare banut.

 

System Requirements

Minimum Requirements:

Intel CPU: Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz
AMD CPU: Athlon 64 X2 Dual Core 5400+
Nvidia GPU: GeForce 8600 GT
AMD Gpu: Radeon HD 3650
RAM: 2GB
Direct X: DX 10
HDD Space: 20GB

Medium Requirements:

Intel CPU: Dual Core E5500 2.8Ghz
AMD CPU: Phenom II X2 550
Nvidia GPU: GeForce GT 545
AMD GPU: Radeon HD 5670 512MB
RAM: 4GB
Direct X: DX 10
HDD Space: 20GB

Recommended Requirements:

Intel CPU: Core 2 Quad Q6400 2.13Ghz
AMD CPU: Phenom 9550 Quad Core
Nvidia GPU: GeForce GTX 560
AMD GPU: Radeon HD 6950
RAM: 4GB
Direct X: DX 11
HDD Space: 20GB