Toata Romania vede Romania! Iar cand esti intrebat daca vrei sa vezi si mai bine echipa nationala la UEFA Euro 2016, n-ai cum sa refuzi. Am primit un proiector Acer V7500 inainte de Romania - Franta pentru a-l testat intr-un moment de maxima presiune. Bine, presiunea nu era pentru proiector, ci pentru echipa nationala. Si pe mine pentru ca imagini depindeau alti 20-30 de oameni care au venit la terasa sa vada meciul.

Am calculat sa ajung cu vreo ora si jumatate inainte de meci pentru ca nu avea idee daca va fi greu de pregatit proiectorul pentru meci. Prima veste buna - in 10 minute a trecut de la stadiul proaspat scos din cutie la rederea HD a canalului pe care urma sa aiba loc meciul (ProTV, desigur).

Prima problema cand l-am scos din cutie. Nu a proiectorului, ci a locului unde am ales sa vedem meciul - aveam doar un cablu cablu VGA pe care sa-l conectam la proiector. Din fericire, acesta vine cu un astfel de port. Din pacate, nu am avut si cablu audio astfel ca nu pot acoperi si acest aspect in poveste (poveste, nu review; este vorba despre experienta pe care am avut-o cu accest proiector).

Era inca lumina afara iar peretele pe care am proiectat imaginea era practic al unei case iar proiectorul a trebuit pus in unghi. Este insa vorba de un proiector de top astfel ca toate aceste aspecte au fost rezolvate cu usurinta. In primul rand, luminozitatea este de 2.500lm, suficient de mare pentru a vedea clar imaginea chiar si in timpul zilei. Apoi, in meniu poti alege usor cum sa fie imaginea proiectata astfel incat sa fie in forma de dreptunghi, si nu trapez.

Am ajuns si la un punct mai slab al proiectorului. Meniul de pe proiector este greoi si nu foarte intuitiv. Unele butoane fac un lucru intr-o parte a meniului si un alt lucru in alta parte.

Am reusit sa il setam insa exact cum ne doream. Rezolutie 1920*1070, aspect 16/9 - la contrast nici nu a trebuit umblat, era exact cum trebuie. Cele doua inele din fata se folosesc pentru focalizare si zoom, exact ca la un aparat foto. A fost asadar usor de ajuns la imaginea perfecta. Iar proiectorul ne-a oferit experienta pe care ti-o doresti cand mergi la un meci in oras.

Proiectorul poate sa faca mult mai multe lucruri decat am testat eu in scurta perioada in care l-am avut. Cei de la Acer l-au creat avand in minte un proiector pentru casa astfel ca, in conditiile in care l-am testat in exterior, s-a descurcat excelent. Pretul este de aproximativ 4.200 de lei daca il iei in Romania si 750 de euro pe Amazon. Este un pret mai mult decat rezonabil iar raportul calitate/pret este excelent in acest conditii. Nu am avut timp sa-i gasesc prea multe minusuri. Doar cel mentionat cu meniul si faptul ca s-a incins destul de mult aproximativ 4 ore in care a functionat non-stop. Imaginea este ireprosabila si asta fara sa fie folosit un cablu HDMI. Mai trebuie mentionat un dezavantaj - daca il duci intr-o terasa unde vin multe persoane pe care nu le cunosti, vei fi nevoit sa mai stai mai bine de o ora dupa meci chiar si daca ai vrea sa pleci :) Asta daca vrei sa scapi fara sa fii injurat.

Pentru cei interesati de specificatii, iata o scurta lista (cea completa o gasiti aici)