Se cunosc foarte multe despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldura la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de multe se știu despre avantajele sobelor confecționate din oțel, căptușite cu șamotă?

Șamota este un material consumabil cu parametri izolatori extrem de eficienți, care ajută radical în procesul de ardere, crescând semnificativ și randamentul sobei. Datorită temperaturii foarte ridicate generate în camera de ardere, rămân mai puține reziduuri de cenusă depuse în interior, ajutând inclusiv la menținerea curată a unui cos de fum. Așadar, sticla rămâne mereu curată și soba e mult mai ușor de întreținut În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut. Totuși, trebuie menționat faptul că șamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani de utilizare continuă.

Tipul unei sobe se alege în funcție de puterea necesară încălzirii suprafeței de care dispui. Modelele din oțel cu șamotă au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp după stingerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereți din fontă.

Nici design-ul nu trebuie omis. Noile modele de sobe pe lemne au devenit mai spectaculoase din punct de vedere estetic, fiind atent construite pentru a se adapta la ambientul înconjurător pe care îl promovează locuința fiecăruia dintre noi, indiferent de stil, personalitate sau design. În acest sens, pe piața de specialitate, vei putea găsi modele ultramoderne cu picior de susținere, în formă ovală, sau sobe rustice placate cu teracotă. Pentru spațiile locuibile de mici dimensiuni, profesioniștii din domeniul soluțiilor de încălzire alternativă de la Pefoc.ro, recomandă alegerea unor modele mai înguste. Căldura naturală emanată de arderea lemnelor nu se compară cu nimic în lume, de aceea, tot mai multe persoane au început să opteze pentru acest tip de încălzire a locuinței lor.

Nu mai sta nici tu pe gânduri și investește inteligent într-o sursă de căldură de care să te poți bucura în confortul casei sau cabanei tale de la munte, unde vei putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau persoana iubită. Pefoc îți stă la dispoziție cu o ofertă potrivită pentru toate gusturile, extrem de variată, de sobe din fontă și oțel înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient în același timp. Tot aceștia îți vor oferi consultanță dedicată, transport gratuit în întreaga țară pentru orice model de sobă sau termosemineu și garanție între 2 și 5 ani. Contactează-i pentru detalii și informații complete care să te ajute în alegerea celei mai potrivite soluții pentru tine și căminul tău.