Amenintarile informatice au crescut anul trecut cu 155% pe toate platformele mobile

1. Datele personale importante sunt pe telefon

Multe dintre datele personale, de la lista de contacte si fotografii (uneori chiar si clipuri video), pana la e-mailuri si parolele retelor de socializare si serviciilor pe care le folosim, sunt pe telefonul mobil.

2. Telefoanele mobile sunt vulnerabile

Infectarea cu virusi poate creea situatii foarte delicate. Amenintarile informatice de azi pot trimite mesaje in locul nostru intregii liste de contacte sau chiar de pe conturile retelelor de socializare.

3. Riscul sporit de infectare cu viurusi

Cele mai des intalnite moduri prin care telefoanele pot fi infectate sunt prin mesajele de tip MMS/SMS, e-mail si Bluetooth. Aceste functii sunt si printre cele mai utilizate, riscul infectarii fiind destul de mare.

4. Neatentia costa

Cel mai des intalnite amenintari, in special pe gadgeturile Android, sunt cele de tip spyware si troieni. Multe dintre acestea pot trimite automat mesaje MMS/SMS sau pot intra pe site-uri pay-per-view sau pay-per-click.

5. Amenintarile informatice cresc cu 155% pe an

Cea mai vulnerabila platforma este Android, insa nici utilizatorii iPhone si iPad nu sunt in siguranta. Si pe alte platforme, precum BlackBerry si Symbian, amenintarile s-au dublat in ultimul an.

 

Sursa: Bitdefender

Share articol: