Apple este interesata sa cumpere Time Warner, uriasa companie de media care detine CNN, TBS si HBO! Ar fi una dintre cele mai mari tranzactii din ultimii ani, desi la prima vedere ar parea un 'mariaj' ciudat.

Apple este una dintre cele mai companii hardware, cea din spatele iPhone-ului, iPad-ului sau Mac-ului, in timp ce Time Warner este o companie media care detine programe TV si studio-uri de filme. Insa mutarea Apple pare sa fi fost pregatita de recentele miscari facute de compania americana.

Apple a incercat propriul serviciu de streaming TV ce ar intra in competitie cu provideri de cablu si satelit precum Comcast, DirectTV si Dish. Planurile lor au fost stopate temporar deoarece companiile media vor mai multi bani de la Apple pentru licentiere.

Astfel, daca Apple cumpara Time Warner, va avea un continut enorm. Canalele TV majore ale celor de la Time Warner sunt HBO, CNN, TBS, TNT si The CW, precum si Cartoon Network, TCM sau HLN.

Apple ar castiga insa mult mai mult decat continut. Time Warner detine Warner Bros, compania de divertisment care nu numai s-a aflat in spatele filmelor Harry Poptter si Lego, dar si e in spatele DC Comics, ce detin Batman, Superman si altele. Le-ar aduce si New Line Cinema ce detine drepturi de distribuire pentru francize precum Lord of the Rings sau Rush Hour. De asemenea, ar avea si jocuri precum Shadow of Mordor sau Lego.

Apple are banii necesari pentru o asemenea tranzactie. Time Warner are o valoare absoluta de aproximativ 57 de miliarde de dolari. Astfel, achizitionarea lor ar reprezenta un record pentru Apple, cei care au cumparat Beats cu 3 miliarde de dolari. Valoarea absoluta a celor de la Apple este insa de 549 de miliarde de dolari.