ZD Net / Ministerele de Stiinta, informatica si Planificare, Ministerele de Comert, Industrie si Energie, alaturi de alte agentii din Coreea de Sud, au anuntat ca planuiasca sa investeasca 300 de milioane de dolari in biotehnologie pe parcursul anului 2015. Obiectivul este de a produce 5 produse globale viabile pana in 2017.

Planul a fost anuntat marti, 17 martie, Coreea de Sud dorind sa ajunga la 2% share pana in 2017 si 3% pana in 2020 cu aceste noi investitii. In 2012, Coreea de Sud avea doar 1.3% share in biotehnologia globala. Anul trecut, tara a investit 199 de milioane de dolari in acest sector. Noile investitii vor fi plasate anual, volumul fondurilor si proiectele alese urmand sa depinda de zonele promitatoare, suma totala putand sa creasca in total. Un proiect va putea sa primeasca pana la 16 milioane de dolari in acest an si pana la 44 de milioane de dolari pana in 2017.

Biotehnologia castiga rapid popularitate in Coreea de Sud, a spus Guvernul acestei tari, startupurile care lucreaza in aceasta zona reprezentand 13.7% dintre companiile din KOSDAQ (Korean Securities Dealers Automated Quotations) avand in vedere valoarea de piata. In comparatie, in 2004 reprezentau doar 3.6%.

Companiile au investit un total de 225 de milioane de dolari in biotech anul trecut, mai mult decat in fabricarea IT (150.8 milioane de dolari) si servicii IT (131 milioane de dolar). Guvernul din Coreea de Sud se asteapta ca piata globala de biotehnologie sa aiba o crestere rapida si se asteapta sa striveasca industriile semiconductoare, chimice si auto pana in 2024, adica 3 dintre sectoarele majore in care Coreea de Sud are cel mai mare profit in acest moment. Guvernul va mai ajuta companiile sa obtina certificari in strainatate si sa ofere ajutor medical standard pentru 37 de tari.