Andrei Heidelbacher este unul dintre medaliatii Romaniei la Olimpiada Internationala de Informatica, de unde s-a intors acasa cu un pretios argint. La prestigioasa competitie care a avut loc in  Australia, a concurat cu peste 300 de elevi.

Andrei nu este un tanar care sa fi primit totul de la Dumnezeu pentru a-si atinge scopul in viata. El este macinat de griji din cauza unei boli care-i slabeste sistemul imunitar. Pentru ca este foarte vulnerabil, trebuie chiar sa sa poarte uneori masca. 

Intr-o perioada in care multi elevi de liceu sunt mai interesati de haine decat de invatatura, tineri romani geniali precum Andrei vor sa schimbe lumea cu inventiile lor in domenii precum robotica, programare sau astronomie.

Romania a reusit sa se claseze pe locul cinci pe natiuni, avand doua medalii de aur, una de argint si una de bronz. Au reusit sa ne intreaca doar China, Rusia, SUA si Coreea

Cu toate ca a avut oferte serioase de la facultati din Olanda si Franta, tanarul din Timisoara vrea sa studieze mai departe in tara.

Cel care i-a aratat prima problema de informatica a fost fratele lui, cu opt ani mai mare. Copil fiind, Andrei isi aminteste ca era pasionat de Lego, Monopoly si jocuri de strategie, care ii dadeau prilejul sa fie creativ.

Are o propunere de la Facebook, sa faca practica la o sucursala a companiei

Dana Heidelbacher, mama lui Andrei: "A avut media 10 din gimnaziu pana acum. Mai trebuie sa il cert, sa stinga calculatorul. Daca ar fi dupa el, ar sta zi-lumina sa munceasca, ii place".

Cu o sanatate fragila, Andrei sufera de reflux gastroesofagian si nu poate manca decat anumite alimente. Uneori, poarta o masca. In schimb, face inot de cateva ori pe saptamana.

Prof. Mariea Stefan, directoarea liceului: "Un performer, invata bine la toate materiile. Va face ceea ce isi propune, stie foarte bine ce vrea si are obiectivele stabilite".