Televizoarele inteligente, care au acces la Internet si iti afiseaza, de exemplu, ecranul telefonul, sunt tot mai prezente in reclame si oferte. Insa merita sa dai banii pe asa ceva cata vreme un televizor obisnuit e de cateva ori mai ieftin?

Afla care sunt cele 6 gadgeturi care se pot conecta la televizorul tau pe www.smartnation.ro

Statisticile zic ca jumatate din televizoarele care se vor vinde in 2015 vor fi inteligente, iar in 2016, doua treimi din piata va fi adjudecata de ele. Deocamdata insa, cel putin in Romania, aceasta noua tehnologie face pasi timizi si se izbeste de scepticismul pe care multi cumparatori il au in secunda in care se pune problema scosului de bani din portofel.

Multe Smart TV-uri sunt si 3D, asadar poti vedea filme sau meciuri de fotbal intr-o forma deosebita.

Un Smart TV inseamna mult mai mult decat un banal televizor la care vedem 20, 50 sau 100 de canale. Acest gadget e, mai degraba, un sistem de entertainment care vine cu posibilitati aproape nelimitate si ne propune sa ne transforme sufrageria intr-un spatiu mai placut.

Este un televizor modern, cu acces la Internet, care iti permite sa vezi continut media interactiv, dar si filme ori imagini aflate pe diferite medii de stocare ca de exemplu un hard disk extern sau un stick USB.

Practic, Smart TV-urile sunt un fel de calculatoare specializate in difuzarea de filme si concerte, navigare pe Internet sau vizionare de fotografii. Ele au procesor, precum un computer sau un smartphone, si vin cu o multime de aplicatii pe care le poti descarca. 


Cateva avantaje ale unui televizor inteligent

- Ai acces la Internet. Posibilitatea de a viziona usor, pe langa program TV obisnuit, si continut disponibil online. Poti face videoconferinte prin Skype cu prietenii aflati la mare distanta, poti vedea videoclipuri pe YouTube sau poti citi mailurile sau site-urile de stiri, confortabil, pe un ecran mare, stand comod pe fotoliu.

- Le arati mai usor prietenilor pozele din concediu sau caseta de la nunta. Poti conecta usor  la un televizor inteligent o multime de gadgeturi, inclusiv telefonul mobil, aparate foto si video, hard-disk-uri, stick-uri USB stick, carduri de memorie sau chiar cloud.

- Ai acces la o multime de aplicatii care pot fi descarcate exact cum descarci aplicatiile de mobil.

- Ai conexiune cu retelele sociale in timp ce urmaresti diverse filme sau emisiuni.

- Cand vezi filme sau emisiuni, ai acces si la continut suplimentar, disponibil online.


Cele mai noi studii arata ca putina lume a pasit cu adevarat in era gadgeturilor Smart. Cam 60% din utilizatorii televizoarelor inteligente le folosesc pentru a vedea continut video suplimentar, insa putini sunt cei care le utilizeaza si pentru Facebook sau Twitter sau pentru a sta pe Internet.