Tinerii si-au pus mintile la contributie si au proiectat un robot care vorbeste, depoziteaza medicamente si ii poate supraveghea pe cei mici atunci cand sunt la scoala.

Cei 22 de tineri participanti au concurat cu alte cateva sute, insa ei au reusit sa-i convinga pe organizatori ca sunt cei mai buni.

Tabara face parte din proiectul Smart Nation al UPC.


Iulian Lazar, unul dintre cei premiati, incearca sa castige si alte premii si astfel sa obtina finantare pentru viitoare proiecte, mult mai performante. Si Tudor, cel mai mic membru al echipei, a venit cu un dispozitiv pe care el il numeste Cinetic Charger si care ne poate ajuta la incarcarea telefonului

La doar cei 17 ani ai sai, Iulian Atanasoaie a ocupat deja o functie de conducere in cadrul taberei. El a reusit sa coordoneze echipa care a proiectat capul robotului si a montat un web cam care transmite imagini live cu tot ce vede acesta.

Tinerii au fost impartiti in doua echipe - una de proiectare si alta de marketing si design. Tot ei au facut si un filmulet de promovare cu ajutorul unui robot mai performant.

Pentru munca depusa, tinerii au fost premiati cu kituri de robotica si premiul cel mare, o minge inteligenta.