Si la acest capitol, SUA pare cu adevarat tara tuturor posibilitatilor, unde o simpla idee se poate transforma dintr-un proiect intr-un garaj intr-un succes de miliarde de dolari (evolutia Apple Corp., spre exemplu).

Anual, dezvoltatorii din SUA, dar si cei din Europa, isi inscriu startupurile in competitiile organizate peste ocean pentru a cauta investitori capabili sa investeasca sume importante. Seedcamp este un astfel de concurs al aplicatiilor care ar putea in viitor sa cucereasca lumea.

Si in Romania exista o competitie a celor mai spectaculoase si indraznete aplicatii si proiecte IT. Cei care au idei le pot inscrie pe www.smartnation.ro iar cele mai bune vor fi premiate. Mai multe informatii gasiti aici.

Daca aveti astfel de proiecte si ca sa va faceti idee despre ce aplicatii europene par sa aiba succes acum in SUA, Mashable a strans cele mai bune 11 start-up-uri ajunse in faza finala a competitiei Seedcamp.

Bluefields este un start-up din Londra pentru jucatorii amatori de fotbal. Acestia isi fac un profil special la care se adauga informatiile de pe Facebook, iar meci de meci sunt anuntati daca joaca titulari si le sunt prezentate statisticile.

Blossom e un alt start-up infiintat in Viena, care se ocupa cu "depanarea" on-line. Baietii pot repara orice aplicatie, pot dezvolta aplicatii noi pentru orice client dispus sa plateasca si pot configura in functie de pretentiile fiecaruia un serviciu, atat pentru mediul business, cat si pentru cel casual.

Codeship vine tot din Viena si este un real ajutor pentru dezvoltatorii de software. Cei de la Codeship testeaza orice software pentru clienti si descopera din timp bug-uri si alte probleme, pana ca acestea sa ajunga pe piata.

Countly e un alt start-up care incepe sa atraga atentia in SUA. Infiintat in Istanbul, Countly ofera analiza mobila asupra utilizarii aplicatiilor. Momentan, Intel, Evernote si Yandex, printre altii, folosesc aceasta aplicatie.

Fishbrain este un start-up pentru zona de relaxare. Cand renuntati la costum, servieta si va puneti pantalonii trei sferturi, sapca si cel mai lejer tricou pe voi, daca sunteti pescari amatori puteti sa accesati aceasta aplicatie si sa cautati cel mai bun loc de pescuit. Aplicatia isi doreste sa adune comunitatea pescarilor din toata lumea si sa ii convinga sa posteze imagini cu capturile lor record si sa precizeze cele mai indicate locuri de pescuit.

GoPixel vine din Marea Britanie si ofera servicii de marketing pentru Pinterest si Fancy pentru orice client care vrea sa se promoveze. Contra cost desigur.

Traity e un alt start-up din Europa care a ajuns printre cele mai apreciate 11 din SUA. Vine din Spania si ofera oricarui utilizator un test gratuit de personalitate. Pana in prezent a strans 3 milioane de utilizatori inregistrati.

TRDATA este similar Bloombergului, insa vine din Kiev si ii ajuta pe utilizatori sa urmareasca piata in timp real.

SimpleTax este o aplicatie din Londra dedicata freelancerilor ca sa isi poata recupera taxele platite in decursul anului.

Sayduck vine tot din Londra si ii ajuta pe utilizatori sa vizualizeze pe tableta cum ar arata o canapea in sufrageria lor.

Si tot din Londra vine si Poq Studio, o platforma comerciala online, pentru pagini de mobil si aplicatii dedicate acestora.

Descopera lumea celor mai spectaculoase inventii si idei din tehnologie pe www.smartnation.ro