Chiar daca noile tipuri de smartphone sunt din ce in ce mai “inteligente”, deocamdata nu exista niciun model la care bateria sa reziste foarte mult.

Daca nu putem face inca baterii mai bune, gasim alte solutii, par sa-si fi spus specialistii, dupa cum reiese dintr-un articol publicat de Business Insider.

Poate v-ati gandit si voi la asemenea variante. Daca aveti proiecte in domeniul tehnologiei, participati la concursul Smart Nation, unde cele mai bune inventii vor fi premiate.

Revenind la dispozitivele care iti ajuta smartphone-ul sa functioneze fara probleme chiar si dupa ce i se descarca bateria, iata cateva variante:

1. iGo Power Trip: poate incarca aproape orice gadget si costa intre 50 si 60 de dolari, in functie de model. Modelul mai scump, iGo 4700, iti poate incarca telefonul de 3 ori pana cand va fi nevoie sa fie el incarcat. Pentru a-l folosi, il conectati simplu, cu ajutorul cablului USB al telefonului.

2. Mophie este o mica statie de alimentare, care asigura telefonului o durata dubla de viata. Are o baterie de 2.500 mAH. Este un dispozitiv mic, incape usor in orice buzunar si este simplu de folosit. Costa 60 de dolari.

3. myCharge Freedom este alternativa la Mophie. Ofera o baterie de 2000 mAH si asigura pana la 9 ore de convorbire. Costa 80 de dolari.

4. HyperJuice Micro este gagdetul preferat de specialistii de la Business Insider. Este disponibil in 10 culori diferite si are o baterie de 3600 mAH. Are un port USB pentru smartphone si altul pentru tablete. Spre exemplu, folosit la un iPad 3 sau 4, asigura in plus 3 ore de functionare. La un iPhone aduce 36 de ore de convorbie in plus sau 900 de ore in standby. Costa intre 70 si 100 de dolari.

5. Avance LifePak Battery Station are o baterie de 2800 mAH si dubleaza durata convorbirilor sau a vizionarilor pe Internet, pentru cele mai multe telefoane. Are USB incorporat si costa 55 de dolari.

6. Daca vreti sa va reincarcati in acelasi timp doua aparate, folositi Eton BoostBloc, care are o baterie de 6600 mAH si 2 porturi USB. Pretul este pe masura performantei: 100 de dolari.

7. Power Stick este o combinatie intre incarcator portabil si stick USB pentru stocarea datelor. Este de dimensiunea unei lame de guma, cantareste doar 40 de grame, insa are o baterie de numai 750 mAH, adica asigura numai cateva apeluri in plus.