Gigantul pregateste si microfoane care pot fi plantate in pereti, microfoane prin care se pot "comanda" dispozitivele din locuinta.

Google, criticata deja pentru faptul ca doreste sa afle totul despre utilizatorii sai, se pregateste sa ajunga si-n capetele acestora. Inginerul Scott Huffman a spus pentru presa britanica faptul ca, prin microcipurile implantate, informatia poate ajunge foarte repede in creierul oamenilor, in timp ce microfoanele din pereti pot fi pe post de asistenti personali.

Ai o idee de aplicatie sau una de inventie care poate schimba lumea? Intra pe Smart Nation si poti castiga premii!

Conform unui patent pe care Google l-a cumparat de la Motorola, chiar si un "simplu" tatuaj (electronic, fireste) poate fi de folos oamenilor, senzorii acestuia putand "citi" - prin felul in care muschii gatului se misca atunci cand purtatorul se misca - ceea ce acesta spune. Tatuajul ar putea "transmite" wireless semnale catre un smartphone aflat la distanta de utilizator.

Conform inginerului, noile gadgeturi sunt in afara problemelor legate de incalcarea intimitatii pentru ca Google le trateaza "cu o foarte mare seriozitate". Compania americana se afla in centrul unor discutii legate de aceste probleme odata cu lansarea GoogleGlass, ochelarii inteligenti.

Share articol: