De parca toate asta nu ar fi fost de ajuns, Elon Musk mai pregateste o surpriza. Fondatorul Tesla a propus ultimul proiect cu doar cateva saptamani in urma. Conceptul Hyperloop ar urma sa revolutioneze transportul pe distante medii. De data aceasta. Musk vrea sa construiasca nici mai mult nici mai putin decat holograma in Iron Man.

Astfel de tehnologii pot fi folosite si in jocuri. Iata cum poti sa-ti faci singur un joc, pe portalul Smart Nation de la UPC

Poate Musk o fi vreun Tony Stark transpus in realitate. Nu stim, cert e ca a starnit o gramada de discutii dupa ce a postat pe Twitter urmatorul text: “Ne-am dat seama cum sa proiectam componente de racheta, facand gesturi cu mainile in aer (serior). Acum avem nevoie de un generator de holograme cu framerate mare”.

Creatorul Tesla a revenit si cu alte detalii. I-a linistit pe oameni spunand ca nu are de gand sa constuiasca un Iron Man, ci doar i se pare util sa modelezi lucruri manipuland o holograma 3D. Insusi regizorul filmului, Jon Favreau, l-a intrebat pe Musk daca proiectul sau va semana cu cel prezentat in Iron Man. Musk a raspuns simplu: “Am vazut asta in film si l-am facut real. Buna idee!”

Musk a promis ca saptamana viitoare va da publicitatii un film in care va dovedi ca e posibil sa proiectezi componente de racheta  folosind o holograma. Cum cel care spune asta e in spatele masinii electrice care a distrus la propriu testele de siguranta, rachetei Grasshopper si supertrenului Hyperloop, abia asteptam sa vedem ce i-a reusit.

Pana atunci insa, iti poti face chiar tu propria holograma. Japonezii sunt cei care au inventat in 2009 prima holograma ce poate fi atinsa. De atunci, tehnologia a evoluat mult. Tot japonezii au prezentat la CES 2012 un gadget care produce holograme 3D fara ajutor de la vreun ecran. Pentru senzatia tactila, Elon Musk ar putea folosi inventia care-ti permite sa pipai obiecte virtuale. Pentru partea de control, poate apela la tehnologia propusa de Haptix sau deja brevetata de Leap Motion, gadgetul care-ti permite prin gesturile mainii sa controlezi un computer fara tastatura si mouse.