Asa cum un copil cand este mic ii este teama sa intre in apa, parca si internetul s-a ferit in ultimii ani sa caute mai “adanc” utilizatori. Aici intervine proiectul Melodia, care isi propune sa aduca pentru prima data in istorie internetul wireless pe fundul oceanului.

Ai idei revolutionare din IT&C? Inscrie-ti proiectul in competitia Smart Nation si ai putea fi premiat. Afla mai multe pe www.smartnation.ro.

Ok, dar cine sta acolo sa-l utilizeze? Si, oricum, iPhone 5S sau Galaxy S4 nu sunt rezistente la apa, asa ca la ce ne-ar folosi? Intrebari valabile, ma gandesc, dar lucruri sunt un pic mai… profunde de atat.

Proiectul Melodia isi propune sa duca internetul acolo unde nimeni nu a reusit sa ajunga cu el pana in prezent, pe fundul marilor si oceanelor, oferind nu numai posibilitatea de a da LIKE si SHARE, dar de a putea calcula in timp real momentul in care se produce un tsunami devastator ori a altor dezastre naturale, scrie Phys.org.

Expertii care lucreaza la acest proiect au declarat ca “o retea wireless scufundata ne va da o posibilitate fara precedent sa colectam si analizam date in timp real din oceanele pamantului.”

“Facand aceste informatii accesibile oricui printr-un smartphone sau computer, mai ales cand un tsunami sau un alt dezastru natural s-ar putea produce, ar putea salva numeroase vieti.”

Proiectul Melodia va fi prezentat oficial luna viitoare in cadrul unui eveniment in Taiwan.