Divizia Informatica si Inteligenta Artificiala din cadrul celebrei universitati americane MIT a inventat M-Block, un robot care isi schimba singur forma si se transforma in diferite obiecte, care pot fi folosite la sarcini dintre cele mai diferite. Masinaria are si magneti care o ajuta sa atraga alte dispozitive de acelasi fel.

La celalat capat al globului, in Tokyo, oamenii de stiinta au reusit sa construiasca telefonul mobil care se incarca de la cuptorul cu microunde. Afla mai multe pe portalul Smart Nation de la UPC.

In interiorul lui M-Block se afla un motor care poate ajunge la 20.000 de rotatii pe minut, asigurand autopropulsie atat in cazul in care cubuletul este singur, cat si atunci cand este parte dintr-o structura mai mare. Oamenii de stiinta spera ca inventia sa ajute la autoasamblarea unor roboti precum cei din filmul de actiune Terminator 2.

In momentul de fata, oamenii de stiinta de la MIT lucreaza la realizarea unei armate de 100 de astfel de cuburi, pentru a analiza daca acestea ar putea actiona impreuna.

M-Block ar putea sa fie folosit si ca vehicul de transport datorita motorului care-i asigura autopropulsie.