De multe ori, am auzit dupa fiecare lansare Samsung sau Apple intrebarea “dar cat de mari vor sa mai faca displayurile?”. Raspunsul este atat de simplu incat in cazul unora sta in fata lor, in sufragerii.

Astazi le numim Smart TV-uri, televizoare super inteligente, cu care putem naviga pe net, putem cumpara filme si productii TV, le putem conecta la laptopuri, tablete si smartphone-uri pentru a impartasi muzica, clipurile si fotografiile din vacanta si putem vorbi prin Skype VIDEO cu familia si prietenii de la distanta. 

In turism, asta se numeste all-inclusive. In tehnologie, se numeste next-level. Va invit sa vedeti ce inseamna cu adevarat next level in tehnologie pe Smart Nation.ro, acolo unde cele mai bune idei din stiinta si IT ale tinerilor din Romania sunt premiate.

FACETI CUNOSTINTA CU FENOMENUL SMART TELESHOPPING

Nu mai vorbim de acele momente in care timp de 10 – 15 minute cineva incearca sa te convinga sa-ti cumperi o super bormasina, vopsea auto sau ustensile revolutionare de bucatarie. Vorbim despre adevaratul smart teleshopping, care va fi implementat in China, de uriasul producator Alibaba.

Cei de la Alibaba au dezvoltat recent un nou TV Box cu sistem de operare propriu, care va fi incorporate de producatorii de hardware Skyworth si Changhong in produsele lor. Dincolo de televiziunea smart, asa cum o putem regasi si in Romania, acest serviciu va veni cu un nou tip de evolutie, shoppingul pe internet, prin intermediul Smart TV-ului.

Intra pe SmartNation.ro, locul unde cele mai spectaculoase idei din IT devin realitate

Wasu Rainbow, asa cum va fi numit TV box-ul, va integra optiunile pentru comert on-line si plata on-line, utilizatorii avand posibilitatea de a cumpara prin intermediul site-ului de shopping detinut de Alibaba si plati prin intermediul serviciului Alipay. Piata de start pentru acest nou produs este de 8 milioane de clienti.

Serviciul va veni si cu posibilitatea de a controla Smart TV-ul prin telefon si de a conecta toate informatiile si fisierele de pe toate dispozitivele din casa la acest Smart TV.

Pasul de la un Smart TV la o casa integral digitala va deveni astfel extrem de rapid de facut. La un simplu click distanta. Si ca sa nu credeti ca vorbim despre SF-uri, vedeti aici 10 gadgeturi care va vor transforma locuinta intr-o casa digitala fantastica.

Momentan, ideea ramane pe teritoriu chinez. Dar sa credem ca nu va ajunge si aici e ca si cum am ignora telefoanele Huawei din magazinele noastre.