Imagineaza-ti ca joci un shooter sau un joc sportiv. Cum ar fi sa tii arma in mana sau sa lovesti mingea de tenis de parca ai avea o racheta? Cativa baieti pasionati de tehnologie au inventat o bratara care iti inregistreaza miscarile si care comunica cu gadgeturile din casa. Iar acum, companii mari din domeniul IT au investit milioane de dolari in proiectul lor.

Daca si tu ai o idee de a face bani, intra pe portalul Smart Nation si inscrie-o in concurs! O poti vedea pusa in practica.

Myo masoara activitatea electrica pentru a detecta miscari fine ale bratului tau. Ea poate comunica cu calculatoare, dar si cu telefoane sau tablete, plus o multime de alte gadgeturi. Myo este realizat de startupul Thalmic Labs, fondat de 3 absolventi de la Universitatea din Waterloo, Canada, sectia Mecatronica. 

Ei au primit deja 15 milioane de dolari de la firme mari si isi vor vedea produsul pe piata anul viitor. Deja gadgetul poate fi precomandat de pe Internet la pretul de 149 de dolari.

Gadgetul creat de cei trei baieti reprezinta concurenta serioasa pentru Leap Motion, dar pentru Google Glass, ochelari care se vor lansa tot in 2014.

Iata ca piata dispozitivelor inovatoare se diversifica, iar la orizont vedem tot mai multe proiecte SF. Creatorii de tehnologie, dar si pasionatii de gadgeturi vor, parca, un pic mai mult decat un telefon inteligent.